Grillede kammuslinger med sød chilisauce

Grillede kammuslinger med sød chilisauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Muslinger - Kammuslinger

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Grillede kammuslinger med sød chilisauce, billede 4 Grillede kammuslinger med sød chilisauce, billede 1 Grillede kammuslinger med sød chilisauce, billede 2 Grillede kammuslinger med sød chilisauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.kammuslinger
1 tsk.olivenolie
 salt
 peber
 
 Sauce:
2 fedhvidløg
1 stor rød chili uden kerner
1 cm.groft revet frisk ingefær
4 limeblade
1 stængel hk. citrongræs
1 dl.friske korianderblade
 
1 dl.rørsukker
3 spsk.æblecidereddike
1 spsk.fishsauce
 
2 potterbrøndkarse
 
Opskrift:
Kom hvidløg, chili , ingefær, limeblade, citrongræs og korianderblade i en blender og purér til en grov masse.

Kom sukker i en pande med 2 spsk vand og lad det smelte uden omrøring til det er svagt lysebrunt.

Bland så hastigt eddike salt og kryddermasse i. Lad det koge 1 min. . Lad det afkøle helt før servering.


Pensl kammuslingerne med olie, drys med salt og peber og grill dem i 1½ minut på hver side.


Anret dem på en bund af brøndkarse eller rucola og hæld generøst den stærke sauce over.

Tips:

Chilisaucen kan forberedes i god tid og fryses.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (16 stemmer)

Opskriften er vist 97202 gange,
og udskrevet 3021 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Søren  -  2015-01-23 21:45:13
Fishsaucen skal i saucen sammen med eddiken. 1 dl sukker er måske lige meget nok da det kan tage kanten af den stærke sauce.

Lars   -  2011-03-11 17:45:43
Konge chilli sauce.. bruger den til alt fremover

SUVÆRENT  -  2010-03-06 19:08:10
Det var dog den mest fantastiske ret. Super super god :-)

  -  2010-02-14 15:08:52
lækker forret og let at tilberede

Per  -  2009-12-03 09:50:10
Hvis saucen er blevet til karamel må du have givet den for længe.

jklindt  -  2009-10-06 11:49:35
_Der skal tilføres saucen noget tomat, evt. 4 modne cocktailtomater

  -  2009-07-26 19:18:52
Helt umuligt at lave, da det bliver til en stor karamel og på ingen måde ligner sovs.