Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Blommesaft

Blommesaft, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Saft

Hovedingrediens : Frugt - Blommer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Blommesaft, billede 4 Blommesaft, billede 1 Blommesaft, billede 2 Blommesaft, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Blommer, friske
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Citronsyre
   
175 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Atamon, flydende
   
Opskrift:
De skyllede blommer, vand og citronsyre bringes langsomt i kog under låg og koges sagte 1/2 time.

Saften sies fra og bringes i kog. Sukkeret røres i og koges med 5 min. Atamon tilsættes.

Saften fyldes i varme Atamonskyllede flasker, der lukkes.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (18 stemmer)

Opskriften er vist 79503 gange,
og udskrevet 1632 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 4761 (1133 kcal)
KJ pr. Portion 4761 (1133 kcal)
Vægt ialt 1275 gram
Vægt pr. Portion 1275 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 373 KJ (88 kcal)
Protein 0.4 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 21.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Ann  -  2017-08-29 15:20:05
Hvor længe kan det ca holde sig?

Henriette   -  2016-09-07 09:16:23
Kan man bruge det man siger fra til et eller andet ?? Andet end smide det ud??

Karina  -  2016-07-30 15:43:46
Skal der Atamon i saften?

Mai  -  2013-09-05 18:53:46
Hvad sker der hvis man laver den uden citronsyre?

Trine  -  2012-08-21 22:38:08
Rigtig god og nem opskrift! Jeg startede ud med 2 dl vand i stedet for 1, og så halverede jeg blommerne, så de nemmere kunne koges ud. Den saft, som jeg fik ud af det, skulle ca. blandes 1:3 med vand.

Irene  -  2011-08-19 17:07:56
Super opskrift. Jeg lavede den 2 gange og af 2 forskellige blommesorter. Begge blev gode men meget forskellige i farven... Den ene orange og den anden dybrød. Lækker og nem.... Jeg puttede også mere vand i, men forskellen er jo bare at den anden bliver mere koncentreret og skal blandes op i mere vand bagefter... Så det er hip som hap...

Anna Sophie Wiese  -  2009-09-25 12:38:16
Jeg havde ikke problemer med at koge blommerne ud (de var nu også ret modne), men vil give Per ret i, at man med fordel kan tilsætte mere vand. Desuden erstattede jeg halvdelen af sukkeret med flydende sødemiddel, og tilsatte lidt vanilje.

Per  -  2007-08-11 16:06:29
Jeg syntes blommerne var meget længe om at koge ud, så jeg vil dele dem i halve eller kvarte en anden gang, jeg syntes også at der skal lidt mere vand ved, 2-3 dl. vand, jeg fik ca ½ l. saft ud af denne portion, og det var med sukker.