Forårsgryde

Forårsgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Forårsgryde, billede 4 Forårsgryde, billede 1 Forårsgryde, billede 2 Forårsgryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Lammekød i tern Til lammekød i tern kan bruges kød fra hals, bov eller kølle.
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
250 gram Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
250 gram Babyspinat, frisk
   
1 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Kødet skæres i terninger og brunes i en gryde i smør.

Presset hvidløg, salt, peber og vand tilsættes. Kødet småkoger under låg i ca. 60 min. til det er næsten mørt.

Forårsløgene skæres i 1 cm stykker og koges med i 5 min.

Spinaten skylles, drypper af og ribbes for grove stilke Spinaten kommes i gryden og retten koger yderligere 3-4 min.

Majsstivelse og cremefraiche røres sammen og tilsættes. Retten varmes igennem og smages til med salt og peber.

Serveres med kartofler.


karakterer:
Opskriften er vist 35169 gange,
og udskrevet 441 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7052 (1679 kcal)
KJ pr. Pers. 1763 (419 kcal)
Vægt ialt 1634 gram
Vægt pr. Pers. 408 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 431 KJ (102 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 7.8 gram
Kulhydrat 2.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Conbox Kokken  -  2015-01-16 19:18:24
Super lækkert. Tak for en rigtig god opskrift. Jeg tweakede den dog lidt til min smag med et hakkede løg fra start, lidt bouillon og et drys muskat til spinaten.

Rolf  -  2013-02-25 17:18:41
Laver retten i protest over denne stride vinter

joachim  -  2007-07-10 12:03:43
super lækkert...