Svinesylte

Svinesylte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

PålægRet : Pålæg - Sylte

Hovedingrediens : Svinekød - Grisehoved

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
0.5 svinehoved
0.5 kalvehjerte
2 svinetunger
 vand
 salt
1 spsk.meget finthakket løg
1 spsk.salt
1 tsk.stødt allerhånde
1 tsk.peber
0.25 tsk.stødt nellike
 
Opskrift:
Få slagteren til at skolde, skrabe og rense svinehovedet. Skyl både svinehovd, hjertet og tunger grundigt, når de får det hjem, og sæt derefter det hele over i en stor gryde i så meget koldt, saltet vand, at det lige akkurat dækker. Bring vandet langsomt i kog og lad kødet koge for svag varme og under låg, til det er så mørt, at det falder fra benene. Det tager fra 2½ til 3 timer. Tag så kødet op af kogesuppen, flå tungerne, pil kødet af svinehovdet og skær begge slags kød plus kalvehjertet i småbidder. Alt det fede fra hovdet plus det pæneste af sværen skæres i tilvarende bidder. Bland alle krydderier grundigt. Læg et lag kød- og fedtbidder i en passende blanding i bunden af en skål eller et dybt fad. Herover smøres et ganske tyndt lag hakket løg, derover et drys af krydderiblandingen, så et nyt lag kød og fedt, et tyndt lag løg osv., indtil skålen er omtrent fyldt op og alle ingredienser brugt op. Den suppe, kødet har kogt i, sies, koges lidt ind og hældes over kødet så det lige akkurat dækker. Læg så håndfladen oven i det hele og svup forsigtigt op og ned et par gange med hånden, så krydderierne rigtig kan komme til at blande sig med kødet. Læg et let pres over og stil sylten koldt, til den skal spises, og i hvert fald mindst til næste dag. Inden serveringen skæres den i passende skiver og serveres med syltede rødbeder til plus en rivskarp.

karakterer:
Opskriften er vist 54305 gange,
og udskrevet 795 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (189 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-12-12 17:13:52
jeg har netop købt "syltepakke" i min loke butik.. men er det ikke underordnet så længe som det er fedt, kød og selvvalgt grøntsager og evt. krydderier? jeg synes det er blevet en succes, men jeg går aldrig 100% efter opskrift.. det er mere på føling. :)

  -   2010-12-14 20:13:17
Jeg har lagt en opskrift ind. Søg på sylte af ribbensteg. Den er nem og virkelig god

  -   2010-10-21 19:10:42
Takker for kommentarer. Tænkte nemlig på hvor jeg skulle skaffe en gryde der var stor nok til et hel hoved.

  -   2009-12-13 12:43:37
ja jeg bruger skanken --og lidt af suppen med porre i--ser flot ud i og ellers koger jeg små ituskåret løg .lauerbærblade - 2 ca-og de genske kryderier i...måske husblas hvis det ikk stivner.resten af suppen bliver der en god grønkålsuppe af ---

  -   2009-12-01 10:38:16
Sommetider tænker jeg, at en opskrift afholder nogen fra at gå i gang fordi det ser besværligt ud.;-( Jeg har bare købt et stykke nakkesteg uden svær og et par svineskanker. Dem koger jeg - piller kødet fra - i små stykker - blander det med krydderier og lægger det i bægre eller små beholdere. Derefter kommer jeg den kogte lage over..Hvor svært kan det være..??