brune linser (=store og hele, ikke de små gule eller røde splitlinser) 100 g. brune linser (=store og hele, ikke de små gule eller røde splitlinser)
1
løg, hakket 1 løg, hakket
1
spsk.
oregano eller herbes de provence 1 spsk. oregano eller herbes de provence
1
tsk.
stødt kommen 1 tsk. stødt kommen
1
dl.
kokosmælk 1 dl. kokosmælk
1
spsk.
eddike eller citronsaft 1 spsk. eddike eller citronsaft
salt salt
Opskrift:
Linserne vaskes og koges møre sammen med løg, oregano og kommen. Væden hældes fra, og linserne pureres i en foodprocessor eller blender sammen med kokosmælk og eddike/citronsaft. Kokosmælk og eddike/citronsaft kan godt undværes, men det giver en mere afrundet smag à la crème fraîche. Tilsæt salt efter behov og afkøl det.
Afkølet smager pureen fint på brød, men kan også spises varm til grøntsager. Eller blandes med ris og bruges som fyld i peberfrugter. Der er mange muligheder.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(7 stemmer)
Opskriften er vist 18985 gange, og udskrevet 311 gange.
Kommentarer
Ken - 2007-03-29 15:39:06 den opskrift er genial, der er simpelthen ikke gr;nser for blandings og/eller anvendelses mulighederne af >linse-mos<.. brug evt organisk-sukkerfri sojam;lk i stedet for kokosm;lk
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider