Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Kigærtegryde

Kigærtegryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Ærtere

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
300 g.udblødte og kigærter
1 spsk.olivenolie
1–2 tsk.sorte sennepsfrø
3 løg, hakkede
2 kartofler, i små terninger
1 æble, i små terninger
1 vegetabilsk bouillonterning
300 g.tomater, hakkede (= 1 dåse)
2 fedhvidløg, finthakkede
1 tsk.gurkemeje
1 tsk.garam masala
1 tsk.ingefær, finthakket
1 tsk.kommen
0.5 tsk.chilipulver
4 spsk.kokosmælk
1.5 spsk.peanutbutter
1 spsk.tamari (sojasovs)
1 tsk.salt
1–2 spsk.hakket, frisk koriander
 


Opskrift:

150 g tørrede kigærter sættes i blød i rigeligt vand natten over. Iblødsætningsvandet kasseres (indeholder giftstoffer), og kigærterne koges i et nyt hold frisk vand. Dette kan tage lang tid – helt op til et par timer, hvis de skal være helt gennemmøre. Og det skal de være i denne opskrift. Et trick er at tilsætte en smule (1/2 tsk) almindeligt bagepulver under kogningen, men pas på: for meget bagepulver og du står tilbage med helt sønderdelte kigærter. Et alternativ til alt dette er at købe de kogte kigærter færdige på dåse. De 300 g udblødte kigærter svarer ca. til en dåse, som kan købes i de fleste etniske grønthandlere.

Opvarm olien (gerne olivenolie eller anden olie med smag) i en gryde. Tilsæt sennepsfrø (gule sennepsfrø kan også bruges). Tilsæt hakket løg og hvidløg, svits det lidt, indtil løgene tager farve og tilsæt derefter resten af ingredienserne – inklusive de kogte kigærter – frem til og med chilipulveret. Vent altså lidt med kokosmælk, peanutbutter, tamari, salt og koriander. Tilsæt også et par kopper vand (evt. kogevand fra kigærterne, hvis du ikke har brugt bagepulvertricket), så det ikke bliver for tørt. Rør det godt rundt og lad det koge 30 minutter, indtil kartoflerne (som skal være i små terninger) er møre. Til sidst tilsættes kokosmælk, peanutbutter, tamari, salt og koriander.

Kigærtegryden serveres med ris, salat og et godt brød. Der er mange ingredienser i denne kigærtegryde, men de er med til at gøre forskellen på en lidt halvkedelig sammenkogt ret og noget, som virkelig smager af noget og bringer Indien helt ind i stuen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (16 stemmer)

Opskriften er vist 21909 gange,
og udskrevet 519 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Steen  -  2007-01-23 10:52:14
Denne ret smager rigtig, rigtig godt. Den kan kun anbefales


Nønne Lønne  -  0000-00-00 00:00:00
Serveres med chutney og evt. naan.