Indisk linsesuppe

Indisk linsesuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Bælgplanter - Røde linser

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :

Ingredienser:
4 spsk.røde splitlinser, opblødt i vand i 15 minutter
8 dl.vand
1 lille løg, finthakket
 salt
2 spsk.solsikkeolie
1 tsk.sorte (eller gule) sennepsfrø
1 tsk.hel spidskommen
2 fedhvidløg, knuste eller finthakkede
1 tsk.(god kvalitet) karry
1 tsk.gurkemeje
0.5 tsk.chilipulver (kan udelades)
 Frisk persille eller koriander
 solsikkekerner eller sesamfrø
 
Opskrift:
Kassér opblødningsvandet og tilsæt 8 dl vand til linserne. Tilsæt løg. Lad det simre indtil linserne er bløde (ca. 15 min.), og tilsæt salt efter behov.

Opvarm olien på en pande og tilsæt sennepsfrøene. Når de popper, tilsættes kommen og karry. Steg et minuts tid. Tag af ilden og tilsæt hvidløg, gurkemeje og chilipulver.

Hæld olieblandingen i linserne, omrør og servér. Pyntes med frisk persille (eller bedre: friske korianderblade). Du kan også riste nogle solsikkekerner eller sesamfrø, som kan drysses over.


karakterer:
Opskriften er vist 38839 gange,
og udskrevet 624 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Anne  -  2016-05-17 09:33:55
Røde linser skal ikke opblødes ....