Læg sveskerne i blød og giv dem et opkog, så stenene kan tages ud.
Fyld i stedet for hver sveske med en smuttet mandel.
Læg dem i den gennemfugtede stegeso.
Pisk æggeblommerne sammen med vanillekorn, sukker, citronsaft og smørret, der er smeltet og afkølet lidt.
Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i dejen, som hældes over sveskerne.
Bag desserten ved 170 grader i ca. 1 time, til æggemassen er stivnet.
Server kathrineblommekagen lunken eller kold med iskoldt flødeskum til.
Tips:
Til desserter er det nødvendigt at have en stegeso, der udelukkende anvendes til de søde ting.
De er meget ømfindtlige og kan derfor tage smag af det der har været i en stegeso, som anvendes til andre kraftigt smagende retter.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 11912 gange, og udskrevet 183 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider