Chokoladesouffle (Stegeso)

Chokoladesouffle (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessert souffle

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
300 g.mørk chokolade
80 g.sukker
6 dl.fløde
1.5 spsk.smør
3 spsk.hvedemel
9 æg
 
Opskrift:
Kog chokoladen med fløden, til den er smeltet. Rør mel og smør sammen og jævn chokoladen med smørbollen. Rør æggeblommerne med sukkeret, til de er skummende. Når chokoladedejen er lidt afkølet, tilsættes den lidt ad gangen til æggeblommerne. Lige inden souffleen skal bages, vendes de stiftpiskede hvider i. Den gennemfugtede stegeso smøres med smør og drysses med sukker. Kom dejen i, læg låg på og bag souffleen i ca. 50 minutter ved 200 grader. Den skal spises, lige når den er færdigbagt. Iskold cremesauce eller flødeskum smager godt til.

Tips:

Til desserter er det nødvendigt at have en stegeso, der udelukkende anvendes til de søde ting. De er meget ømfindtlige og kan derfor tage smag af det der har været i en stegeso, som anvendes til andre kraftigt smagende retter.


karakterer:
Opskriften er vist 26037 gange,
og udskrevet 336 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

KB  -  0000-00-00 00:00:00
PAS PÅ. der er noget galt. 1. med 9 æg og 6 dl piskefløde blev det til en portion til et helt regiment soldater. 2. Når man rører "smørbollen" i gryner chokoladen. Det var nær ved at blive den totale fiasko, hvis jeg ikke hurtigt havde fået det hele gennem en sigte. Det med en smørbolle til en souffle har jeg heller aldrig set før??i di