Fiskegryde (Laks)

Fiskegryde (Laks), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
6-700 g.laksefilet i tern
 smør til stegning
250 g.majroer i tynde strimler
250 g.gulerødder i tynde strimler
1-2 forårsløg i ringe
3 dl.fiskebouillon
2 dl.hvidvin
1 dl.fløde
 salt
 peber
 estragon
 
1 laurbærblad
5-6 stilkepersille
 
35 g.smør
3 spsk.hvedemel
 
Opskrift:
Smelt smørret og svits laksekødet heri under forsigtig omrøring. Hæld evt. ½ dl fiskebouillon ved. Lad det simre 4-5 min. Tag laksen op.

Kom majroer, gulerødder og forårsløg i smørret og lad det svitse kort. Hæld fiskebouillon og hvidvin ved og tilsæt krydderurtebuketten. Lad blandingen simre ca. 5 min.

Rør smørbollen sammen af smør og mel. Pisk lidt af den varme sauce i smørbollen og hæld det tilbage i gryden under omrøring. Tilsæt fløde og smag til med salt, peber og estragon. Kom laksestykkerne i saucen og varm dem godt igennem. Fjern krydderurtebuketten.

Drys retten med frisk estragon og giv citronbåde, små kartofler, løse ris eller friskkogt pasta til.

Tips:

Retten kan yderligere tilsættes ærter, sukkerærter, bønner eller broccoli. Dild og/eller persille kan også tilsættes retten.





karakterer:
Opskriften er vist 16045 gange,
og udskrevet 337 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu