Helstegt lammekrone med glaserede gulerødder

Helstegt lammekrone med glaserede gulerødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekrone

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Helstegt lammekrone med glaserede gulerødder, billede 4 Helstegt lammekrone med glaserede gulerødder, billede 1 Helstegt lammekrone med glaserede gulerødder, billede 2 Helstegt lammekrone med glaserede gulerødder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1200 g.lammekrone
3-4 fedhvidløg
 rosmarin
 salt
 peber
 
 Lammebouillon:
 afpuds fra lammekronerne
 Smør
 vand
 
 Sauce:
4-5 dl.lammebouillon
 Smørbolle
 salt
 peber
 kulør
 
 Glaserede gulerødder:
5-600 g.gulerødder
 lidt timian
1 dl.flydende kalvefond
25 g.smør
 lidt frisk timian
 
Opskrift:
Lammekronerne afpudses for fedt og sener. Gnides med presset hvidløg og krydres med rosmarin, salt og peber

Steges i bradepande i ovnen i 20-30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn, hviler i 20 minutter inden de serveres.


Lammebouillon:
Afpudset fra lammekronerne brunes godt af i lidt smør, vand hældes over og det småkoger mens lammekronerne er i ovnen. Når lammekronerne er stegte hældes bouillonen i bradepande som stilles tilbage i ovnen i 5-10 minutter.

Sauce:
Lammebouillonen sigtes og jævnes med en smørbolle, smages til med salt og peber og farves evt. lidt med kulør.


Garniture:
Gulerødderne skæres efter ønske, ikke for groft. Blancheres i vand i 5-10 minutter. Gulerødderne tages op.
Smørret smeltes og kalvefonden tilsættes og koger lidt ned, gulerødderne tilsættes og krydres med friskhakket timian, salt og peber.

Serveres med nye kogte kartofler svunget i smør og persille.





karakterer:
Opskriften er vist 107499 gange,
og udskrevet 8036 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu