Helstegt lammekrone med glaserede gulerødder
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekrone Højtid: Påske Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lammekronerne afpudses for fedt og sener.
Gnides med presset hvidløg og krydres med rosmarin, salt og peber
Steges i bradepande i ovnen i 20-30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn, hviler i 20 minutter inden de serveres. Lammebouillon: Afpudset fra lammekronerne brunes godt af i lidt smør, vand hældes over og det småkoger mens lammekronerne er i ovnen. Når lammekronerne er stegte hældes bouillonen i bradepande som stilles tilbage i ovnen i 5-10 minutter. Sauce: Lammebouillonen sigtes og jævnes med en smørbolle, smages til med salt og peber og farves evt. lidt med kulør. Garniture: Gulerødderne skæres efter ønske, ikke for groft. Blancheres i vand i 5-10 minutter. Gulerødderne tages op. Smørret smeltes og kalvefonden tilsættes og koger lidt ned, gulerødderne tilsættes og krydres med friskhakket timian, salt og peber. Serveres med nye kogte kartofler svunget i smør og persille. |
|
Opskriften er vist 107499 gange,
og udskrevet 8036 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne