Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Helstegt lammekrone med glacerede gulerødder

Helstegt lammekrone med glacerede gulerødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekrone

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Helstegt lammekrone med glacerede gulerødder, billede 4 Helstegt lammekrone med glacerede gulerødder, billede 1 Helstegt lammekrone med glacerede gulerødder, billede 2 Helstegt lammekrone med glacerede gulerødder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1200 g.lammekrone
3-4 fedhvidløg
 rosmarin
 salt
 peber
 
 Lammebouillion
 afpuds fra lammekronerne.
 Smør
 vamd
 
 Sauce:
4-5 dl.lammebouillon
 Smørbolle
 salt
 peber
 kulør
 
 Glacerede gulerøder:
5-600 g.gulerødder
 lidt timian
1 dl.flydende kalvefond
25 g.smør
 lidt frisk timian
 
Opskrift:
Lammekronerne afpudses for fedt og sener. Gnides med presset hvidløg og krydres med rosmarin, salt og peber

Steges i bradepande i ovnen i 20-30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn, hviler i 20 minutter inden de serveres.


Lammebouillon:
Afpudset fra lammekronerne brunes godt af i lidt smør, vand hældes over og det småkoger mens lammekronerne er i ovnen. Når lammekronerne er stegte hældes bouillonen i bradepande som stilles tilbage i ovnen i 5-10 minutter.

Sauce:
Lammebouillonen sigtes og jævnes med en smørbolle, smages til med salt og peber og farves evt. lidt med kulør.


Garniture:
Gulerødderne skæres efter ønske, ikke for groft. Blancheres i vand i 5-10 minutter. Gulerødderne tages op.
Smøret smeltes og kalvefonden tilsættes og koger lidt ned, gulerødderne tilsættes og krydres med friskhakket timian, salt og peber.

Serveres med nye kogte kartofler svunget i smør og persille.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (12 stemmer)

Opskriften er vist 98721 gange,
og udskrevet 4060 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu