Bison frikassé
Hovedingrediens : Klovdyr Øvrigt - Bisson - Bison Kilde : Dansk Bison Forening Indsendt : |
|
|
Skær kødet i mundrette stykker. Gør gulerødderne i stand og pil løget. Del grønsagerne et par gange.
Varm smørret op i en tykbundet gryde. Krydr kødet med salt og peber og vend det i det varme smør, uden at det tager farve. Tag kødet op, svits grønsagerne kort og læg kødet tilbage i gryden til grønsagerne. Drys melet over og bland godt. Tilsæt bouillonen (vandet) lidt efter lidt under omrøring, og bring retten i kog. Tilsæt krydderurtebuketten og lad retten koge under låg ved svag varme 1-1_ time til kødet er helt mørt. Pil imens chalotteløgene og smelt derefter 25 g smør på en pande. Lad dem (eller perleløgene) mørne ved svag til jævn varme uden at tage farve. Stil dem til side i en skål. Skær rodenderne af champignonerne. Skyl dem kort og koldt og tør dem. Smelt de resterende 25 g smør på panden og lad også champignonerne mørne, uden at de tager farve. Kog ærterne 2-3 minutter i letsaltet vand. Efter 1-1 1/2 times kogning tages gryden af varmen. Læg kød og grønsager (med en hulske) i et varmt, halvdybt fad og dæk med et låg. Den tilbageblevne ÓsuppeÓ kan eventuelt sigtes. Tag en skål og pisk æggeblommen sammen med fløden. Bring suppen i kog igen og smag til med salt og peber. Tag gryden af varmen, pisk lidt af den hede suppe sammen med æggeblandingen i skålen og hæld det tilbage i gryden. Herefter må den ikke koge, så skiller den. Vend tilbehøret (løg, champignon og ærter) i den varme sauce og hæld den over kødet. Drys med hakket persille lige før serveringen. Tips: Byd pillekartofler, baguette eller løse ris til. Tilsæt eventuelt andre grønsager, der koger med i suppen de sidste minutter. Selleri og gulerødder i tern, små blomkålsbuketter eller asparges. Lad årstiden bestemme. |
|
Opskriften er vist 12006 gange,
og udskrevet 214 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (3 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2005-01-01 01:01:01 Meget lækkert. Kan også jævnes med maizena istedet for æggeblomme. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne