Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bison frikassé

Bison frikassé, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Frikassé

Hovedingrediens : Klovdyr Øvrigt - Bisson - Bison

Ukendt oprindelseslandKilde : Dansk Bison Forening

Indsendt :





Ingredienser:
1000 g.Bisonbov eller -bryst uden ben
2-3 gulerødder
1 løg
50 g.smør
3 spsk.hvedemel
5 dl.(lys) bouillon eller vand
 Krydderurtebuket (timian laurbærblad og persille)
 Salt
 peber
 
 Tilbehør:
250 g.chalotteløg eller perleløg
250 g.små champignon
50 g.smør
150 g.grønærter
 Hakket persille
 
 Jævning:
1 æggeblomme
1 dl.piskefløde
 


Opskrift:

Skær kødet i mundrette stykker. Gør gulerødderne i stand og pil løget. Del grønsagerne et par gange.

Varm smørret op i en tykbundet gryde. Krydr kødet med salt og peber og vend det i det varme smør, uden at det tager farve.

Tag kødet op, svits grønsagerne kort og læg kødet tilbage i gryden til grønsagerne. Drys melet over og bland godt.

Tilsæt bouillonen (vandet) lidt efter lidt under omrøring, og bring retten i kog.

Tilsæt krydderurtebuketten og lad retten koge under låg ved svag varme 1-1_ time til kødet er helt mørt.

Pil imens chalotteløgene og smelt derefter 25 g smør på en pande. Lad dem (eller perleløgene) mørne ved svag til jævn varme uden at tage farve. Stil dem til side i en skål. Skær rodenderne af champignonerne. Skyl dem kort og koldt og tør dem. Smelt de resterende 25 g smør på panden og lad også champignonerne mørne, uden at de tager farve.

Kog ærterne 2-3 minutter i letsaltet vand.

Efter 1-1 1/2 times kogning tages gryden af varmen. Læg kød og grønsager (med en hulske) i et varmt, halvdybt fad og dæk med et låg. Den tilbageblevne ÓsuppeÓ kan eventuelt sigtes.

Tag en skål og pisk æggeblommen sammen med fløden.

Bring suppen i kog igen og smag til med salt og peber. Tag gryden af varmen, pisk lidt af den hede suppe sammen med æggeblandingen i skålen og hæld det tilbage i gryden. Herefter må den ikke koge, så skiller den.

Vend tilbehøret (løg, champignon og ærter) i den varme sauce og hæld den over kødet. Drys med hakket persille lige før serveringen.

Tips:

Byd pillekartofler, baguette eller løse ris til. Tilsæt eventuelt andre grønsager, der koger med i suppen de sidste minutter. Selleri og gulerødder i tern, små blomkålsbuketter eller asparges. Lad årstiden bestemme.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)

Opskriften er vist 9916 gange,
og udskrevet 171 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  0000-00-00 00:00:00
Meget lækkert. Kan også jævnes med maizena istedet for æggeblomme.