Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bison spyd Med soya-ingefær-marinade, spicy gulerødder, stegte kartofler og hvidløgsmayonnaise

Bison spyd Med soya-ingefær-marinade, spicy gulerødder, stegte kartofler og hvidløgsmayonnaise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Klovdyr Øvrigt - Bisson - Bison

Ukendt oprindelseslandKilde : Dansk Bison Forening

Indsendt :





Ingredienser:
7-800 g.bisonkød (lårtunge eller tyksteg)
100 g.soltørrede tomater
2 rødløg skåret i kvarter
 Lange grillspyd
 Timianstilke til at binde spyddene sammen
 
 Soya-ingefær-marinade:
3 dl.soya
10 g.friskrevet ingefær
10 g.sesamfrø
1 fedhvidløg
 Lidt maizena udrørt i koldt vand
 Lidt hakket frisk koriander
 
 Spicy gulerødder:
300 g.gulerødder i lange strimler
2 tsk.salt i 1 liter vand
2 spsk.flormelis
1 lime Saften heraf
0.5 dl.jomfru-olivenolie
1 fedhvidløg
1 frisk chili
 Havsalt
 Cayennepeber
 
 Stegte kartofler:
4 store bagekartofler
 Olie
 Frisk timian
 Havsalt
 
 Hvidløgsmayonnaise:
1 dl.mayonnaise
0.5 dl.cremefrâiche 38%
1 fedhvidløg
1 spsk.knuste kapers
1 spsk.dijonsennep
1 citron Saften heraf
 Salt
 peber
 
 Strimler af gulerod og kartofler
 Olie
 salt
 


Opskrift:

Soya-ingefær-marinade:
Marinaden tilberedes af soya, revet ingefær, sesamfrø og hvidløg, som koges op i en gryde og jævnes med maizenaen til en tyk, cremet konsistens. Når marinaden er kølet lidt af, vendes hakket koriander i.

Bisonspyd:
Bisonkødet skæres i små stykker og kommes på spyd skiftevis med løg og tomater. Spyddene pensles med lidt af marinaden og grilles på en grillpande i lidt olie eller under grillen i ovnen.

Spicy gulerødder:
Gulerødderne skrælles og skæres i lange tynde strimler. Bring en gryde med salt og vand i kog og blancher gulerødderne i ét minut. Vend de varme gulerødder i en dressing af flormelis rørt ud i limesaft og olie. Hvidløg og chili uden kerner hakkes fint og vendes i resten af dressingen, der smages til med cayennepeber og salt.

Stegte kartofler:
Bagekartoflerne skæres i stænger og råsteges i olie til de er gyldne, drysses med frisk timian og salt og bages møre i ovnen i 15 minutter ved 220 grader. Timianstilkene gemmes.

Hvidløgsmayonnaise:
Mayonnaise og cremefraiche røres sammen med knust hvidløg, knust kapers og dijonsennep. Smages til med citronsaft, salt og peber.

Strimler af gulerod og kartoffel steges sprøde i olie.

Servering:
Spyddene bindes sammen for oven med timianstilke, så de kommer til at minde om en tipi. De anrettes på tallerken, pyntes med de sprødstegte grøntsager og serveres med de stegte kartofler, de spicy gulerødder, hvidløgsmayonnaisen og soya-ingefær-marinaden Òon the sideÓ.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (9 stemmer)

Opskriften er vist 19582 gange,
og udskrevet 376 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu