Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Oksepandekage ( Kødpandekage )

Oksepandekage ( Kødpandekage ), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Madpandekager

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Oksepandekage ( Kødpandekage ), billede 4 Oksepandekage ( Kødpandekage ), billede 1 Oksepandekage ( Kødpandekage ), billede 2 Oksepandekage ( Kødpandekage ), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.oksekød (10-12 % fedt)
1 løg
 salt
 peber
 
1 bdt.purløg
1 buketbasilikum
1 glassorte oliven uden sten
 
1 bakkechampignon
1 pakkefrisk pasta
 
 Tzatziki:
1 bægerfedtfattig kvark
1 agurker
3 fedhvidløg
 havsalt
 friskkværnet peber
 


Opskrift:

Tzatziki:
Kvarken sættes til at dræne i kaffefilter eller viskestykke i en si min. 3 timer.

Agurken rives og blandes med den drænede kvark, salt og peber og presset hvidløg.

Purløg, basilikum og sorte oliven hakkes. Halvdelen røres i oksekødet sammen med salt og peber, mens den anden halvdel gemmes til pastaen.

Oksekødet formes til en ca. 2-3 cm tyk pandekage, der bages i tærteform i ovnen ca. 20 minutter ved 190 grader C. alm. ovn.

Pandekagen tages ud og det overskydende væske hældes fra (væk!) et par gange undervejs.

Svampene skylles, skæres i mindre stykker og ristes på en tør pande.

Pastaen koges, sies og blandes med svampene og resten af krydderurte-oliven-blandingen, gerne på pande, hvis den er stor og rummelig.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (26 stemmer)

Opskriften er vist 68530 gange,
og udskrevet 1669 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

mathias  -  2008-05-19 20:36:21
jeg puttede også bacon i farsen. det blev lidt salt, men det blev fandme lækkert.


Sarah  -  2007-08-19 18:32:56
Det smagte dejligt! Jeg lavede så tsatikien med græsk youghurt i stedet.. MUMS!Nem og forholdvis billig mad.


nina  -  2007-02-12 22:11:38
peberfrugt er også god i farsen


Morten  -  2007-01-19 15:10:52
Husk godt med groft salt over kødet, og inden det sættes i ovnen, så drys da lige noget oregano over.


Morten  -  2007-01-19 15:08:56
Tak for ideen. Brugte porrer, hvidløg, persille, rød peber og champignon i kødet, og det var himmelsk. Har kræsne børn, men de spiste godt. Bland løg, hvidløg, porrer og rød peber sammen med pastaen når det er færdigt. Det er lækkert.


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg var i tvivl om hvor løget skulle bruges, men jeg besluttede at komme det i farsen. Der manglede også lidt mængder på ingredienserne, så her er hvad jeg brugte, 100 g. oliven, 500 g. champignon, 375 g. frisk pasta og ½ l. kvark