Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Citronlagkage

Citronlagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Dej:
125 g.smør blødt
125 g.sukker
4 hver æggeblommer
1 hver æg
2 tsk.bagepulver
150 g.hvedemel
2 spsk.mælk
 lidt salt
 
 Creme:
1 citron reven skal heraf
2 citroner saft heraf
125 g.sukker
2.5 tsk.maizena majsstivelse
4 dl.piskefløde
 
 Marengsmasse:
4 hver æggehvider
200 g.sukker
 
 Pynt:
50 g.mandelflager letristede
2 dl.piskefløde
 citronskiver
 
Opskrift:
Creme: Bland citronsaft og reven skal og tilsæt så meget vand, at der bliver 1 1/2 dl i alt i en gryde, tilsæt sukker og bring i kog. Udrør Maizena i 3 tb koldt vand og rør dette i citronsaften, som atter koger op. Køl af og stil koldt i 12 timer. Dej: Rør smørret lyst med sukker. Æggeblommer, æg, salt og vanilie tilsættes. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen sammen med mælken. Hæld dejen i 2 smurte forme. Pisk æggehviderne meget stive, og pisk sukkeret i lidt efter lidt. Fordel marengsmassen over dejen. Bag bundene på midterste rille i en 200 grader varm ovn i 25 min. Afkøl. Smør 2/3 af cremen på den ene kagebund. Den anden bund lægges over. Fordel resten af cremen over kagen. Kagen hviler i godt 2 timer.

Ved serveringen drysses med letristede, afkølede mandelflager. Sæt flødeskumstoppe og citronskiver på som pynt.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (6 stemmer)

Opskriften er vist 29670 gange,
og udskrevet 431 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jørgensen  -  2010-10-09 22:50:59
Opskriften giver ikke helt mening. Men man kan få en fantastisk lagkage ud af det med modifikationer. Man laver citronlagen som beskrevet: citronskal, citronsaft, sukker og maizenamel blandet op i 3 spsk vand. Lade lagen køle af til stuetemperatur. Halvdelen af lagen tages fra, og resten vendes til i flødeskum af 3 dl og man får derved en crem. Lagkagen lægges sammen med: Lagkagebund, citronlage, crem, lagkagebund, citrinlage, crem og til sidst lagkagebund. Lad lagkagen hvile i mindst 2 timer gerne natten over. Lagkagen dækkes med flødeskum (2dl) og pyntes med chokoladekringler.

kontormusen  -  2010-02-22 11:53:20
Ærgerligt at denne opskrift er så dårligt skrevet. Var ellers så glad for at finde opskriften, men som den tidligere kommentar, så forstår jeg den heller ikke.

Helene  -  2008-11-13 23:19:18
Der står at der skal piskefløde i cremen (i ingredienslisten), men i selve opskriften står der ikke noget om hvornår eller hvordan??? Og hvad betyder "4 hver æggeblommer"???