Rabarberlagkage 02

Rabarberlagkage 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :Ingredienser:
 Dej til 3 lagkagebunde:
3 æg
125 g.sukker
1 spsk.vand
50 g.hvedemel
50 g.kartoffelmel
0.5 tsk.hjortetaksalt
 
 Rabarbersaft:
250 g.tynde røde rabarber
75 g.sukker
1 tsk.vanillesukker
 
 Creme:
4 dl.mælk
4 æggeblommer
75 g.sukker
1 spsk.majsstivelse
2 tsk.vanillesukker
 
 Glasur:
125 g.flormelis
1 spsk.spilkogende vand
 
Opskrift:
Pisk æggene lette og luftige. Pisk sukker og vand i. Bland mel og kartoffelmel godt med hjortetaksalt og rør det i æggemassen med let hånd (dvs. så det lige er forenet). Smør 3 lagkageforme, ca. 21 cm, fordel dejen heri og bag dem straks på næstnederste rille i ovnen ved 210° i ca. 8 min. Dejen kan ikke tåle at stå da den så skiller. Skyl rabarberne og skær dem i stykker på ca. 1 cm i længden. Læg dem i en pande og drys sukkeret over. Sæt dem på blusset og lad dem komme til kogepunktet. tag panden af og lad rabarberne stå og trække. Rør mælken, æggeblommer, sukker, majsstivelse og vanillesukker sammen i en gryde. Bring det i kog under omrøring og lad det koge i 2 min. Køl af. Fordel nu rabarberlagen på den ene bund, herover halvdelen af cremen, den næste bund, rabarberlagen, resten af cremen og rabarberstykkerne (tag nogle stykker fra til pynt), slut af med den sidste bund. Rør flormelis og vand sammen til glasur og smør det på toppen. Pisk fløden til skum. Fyld den i en sprøjtepose med en rillet, mellemstor tylle. Dekorer lagkagen hele vejen rundt med flødeskum. lav en krans rundt på toppen og pynt med de stykker rabarber der er taget fra.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Rabarberlagkage

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 20392 gange,
og udskrevet 448 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Nina M  -  2009-08-03 14:35:22
Man kan med fordel blande kagecremen op med flødeskum. Det gør konsistensen meget luftigere og ikke så tung i smagen heller. Det kaldes også flødecreme, som bruges i konditorkager. Jeg plejer at bruge ca. halvt af hvert, dvs. ca. en halv liter piskefløde pr. lagkage, men så bliver det altså også en flot og høj lagkage.

Nina M  -  2007-09-16 12:03:57
Hej Peter. Mon ikke du skal bruge 1½ - 2 dl piskefløde. Det er jo kun til pynt, og afhænger af hvor meget du bruger til at pynte med.

Peter  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor meget fløde? (Står ikke i ingrediens-listen)