Den du ved nok kage

Den du ved nok kage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 24 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Den du ved nok kage, billede 4 Den du ved nok kage, billede 1 Den du ved nok kage, billede 2 Den du ved nok kage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
450 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
4 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3.75 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
300 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Glasur:
200 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
7 spsk. Kaffe færdiglavet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
375 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
3.5 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
300 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
3 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Sukker og æg piskes godt.

Mel, vanille, kakao og bagepulver blandes skiftevis med mælken i dejen.

Til sidst røres den smeltede, afkølede margarine i.

Bages i en smurt bradepande ca. 28 x 41 cm. ved 190 grader C. alm. ovn i ca. 25 min.

Når kagen er afkølet - ikke helt kold - lægges kakaoglasur på hele overfladen.

Alle ingredienser til glasuren varmes i en gryde og påsmøres.





karakterer:
Opskriften er vist 1102092 gange,
og udskrevet 31954 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (670 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 46879 (11161 kcal)
KJ pr. Pers. 1953 (465 kcal)
Vægt ialt 2888 gram
Vægt pr. Pers. 120 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1623 KJ (386 kcal)
Protein 4.3 gram
Fedt 22.8 gram
Kulhydrat 42.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-04-02 16:54:53
smager ikke af chokolade, selv med 7spks. cacao. Bradepande 28x41 er for stor.

  -   2019-09-06 20:38:20
Med hensyn til den tørre "gasur" så blandede jeg en gang tynd almindelig glasur og hældte i så blev den go....

  -   2019-08-07 19:34:57
Kagen bliver ekstremt tør og smuldrer. Der er heller ikke nok kakao i til min smag.

  -   2019-07-06 18:32:52
Jeg ved ikke hvad der er gået galt, men havde jeg ikke taget kagen ud 7 min før, var den brændt, og glasuren blev slet ikke glasur men en lysebrun kokos-masse, som falder af kagen. Og den opskrift jeg plejer at bruge, men ikke kunne finde, plejer slet ikke at blive sådan, så ved ikke om det er mig eller opskriften den er gal med. God blev den ikke, men kan dog spises. Hvis man undgår de let brændte kanter.

  -   2019-05-12 11:43:05
Utrolig lækker og nem kage! Efter at ave læst kommentarene puttede jeg kun 150 g kokus i glasuret, og mindre glassur. Virkede rigtig godt ;)).

  -   2019-05-08 11:39:06
Kæft den go`e

  -   2019-01-13 15:46:25
Kanon Kage ! Husk ikke en bradepande men en OVNbradepande - holder stadig i 2019

  -   2018-11-10 14:41:09
Det er en god opskrift men der er ikke så meget forklaring til glasuren

  -   2018-09-26 09:19:36
Opskriften passer ikke.... 300 g. kokosmel i glasuren er for meget, da den desværre bliver helt tør. Jeg vil anbefale at nøjes med 200-225 g. da glasuren bliver mere vamset 😉

  -   2018-08-28 11:26:08
Lækker kage Kan den fryses? Fryses med eller uden glasur??

  -   2018-07-19 15:21:34
Jeg har en anden opskrift på glasuren som bestemt ikke smuldre... 200 g plantemargarine 7 spsk. færdiglavet kaffe 2,5 spsk. Cacao 100 g kokosmel 375 g flormelis

  -   2018-06-10 17:20:02
Kagen smager rigtig godt, men hold dog op den smuldre mega meget. Desuden passer den ikke helt til en bradepande i størrelsen. Næste gang vil jeg ikke bruge så meget sukker og i stedet komme enten kokos sirup eller cockie sirup i.

  -   2018-04-10 13:30:25
Fantastisk kage - nem og hurtig opskrift. Bruger et par skefulde kakao mere i dejen - det gør den bestemt i dårligere.

  -   2017-04-05 08:54:49
Brug kærnemælk i stedet for sødmælk,så bliver lægen mere svampet. Har du rester tilbage,så rør kagen med hindbærmarmelade og romessens,til til kugler og til dem i krymmel og du har de lækreste romkugler/trøfler. Go appetit.

  -   2017-03-24 11:03:04
Hvad er den perfekte opskrift til denne kage så :O uden det går helt galt og hvilken mælk skal der i? :)

  -   2017-01-08 12:29:58
Mine drenge elsker den mere end drømme kage også især når der lidt tilbage i skålen når man har helst dejen i bradepanden så go hygge kage til de børn der vil hjælpe til at lave den..😀😂🤣

  -   2016-12-23 18:00:42
At kagen smuldre, hvilket jeg også oplevede skyldes for meget mel i lige denne opskrift. Brug 200g kokos til glasur, da den ellers bliver knas tør. Bagetiden kom for os op på 40 min alm ovn 190. Opleves at kagen falder sammen på midten, er det fordi kagen ikke er færdig bagt på mdten.

  -   2016-09-18 20:37:12
Hejsa. Jeg har fundet ud af hvorfor den smuldrer så meget. Har kigget på flere forskellige opskrifter nu og det er en helt forkert dosering kokosmel der står på denne her opskrift. Hvis man bager en almindelige portion 12 personer skal der faktisk kun 50 g kokosmel i i stedet for 150 g

  -   2016-08-25 21:22:17
Sker der noget hvis man glemmer og putte smør i dejen?

  -   2016-08-01 16:46:29
jeg må sige at de 25 var slet ikke nok i alm. ovn den var næsten oppe på 35- 40. glasuren er helt vildt meget tør... og har gået efter opskriften, og den er stadigvæk ikke blevet som den skulle.. trist havde ellers glæde mig til den

  -   2016-07-06 21:50:34
Hej! Nogen som kan fortælle mig, hvorfor denne kage smuldrer SÅ MEGET??? Har bagt den mange gange, og hver gang smuldrer den.... :( Smager ellers godt :)

  -   2016-06-18 18:53:16
Smager godt, men en kage kan man ikke kalde det. Krummer med glasur måske. Den smuldrer helt fra hinanden.

  -   2016-05-06 21:20:00
OBS jeg har læst opskriften flere steder og min mor har fulgt denne.. Der er 200 g kokosmel for meget i glassuren, hvilket gør den ekstrem tør og usamhængede i forhold til den originale opskrift.

  -   2016-04-17 14:34:10
Selve kagen smagte stort set ikke af noget, og blev meget hurtigt tør, glasuren ovenpå blev ikke sammenhængende, men derimod til noget tørt snulder, der faldt af kagen

  -   2016-04-17 08:56:09
Alt for meget kokos!

  -   2016-03-11 20:42:55
Virkelig den dårligste topping på kagen den ryger bare fra hinanden

  -   2016-02-22 16:43:36
god kage følg opskriften til punkt og prikke i stedet for at lave om på den . det er jo derfor det går galt for nogle.

  -   2016-02-21 10:01:50
Jeg brugte Ca. 200 g kokosmel og kom også revet appelsinskal i glasuren. Kan kun anbefales.

  -   2016-02-14 10:54:55
prøv at skift kokos ud med havregryn - lækkert alternativ og så elsker de fleste børn havregryn :)

  -   2015-11-21 09:05:37
Den smager virkelig godt. Prøv den den smager som en drøm.

  -   2015-09-28 21:17:41
Har problemer med denne slags kage smuldre i dejen - smager som den skal, men bunden er bare meger smulret.. Oplever i det, med denne opskrift?

  -   2015-09-28 17:18:48
Har problemer med denne slags kage smuldre i dejen - smager som den skal, men bunden er bare meger smulret.. Oplever i det, med denne opskrift?

  -   2015-06-15 19:17:53
Den er rigtig god

  -   2015-06-11 20:29:19
Den har jeg bagt i mange år - super lækker og så er den fryseegnet, har den næsten altid i fryseeren.

  -   2015-02-07 16:44:17
mmmmmmmmmmmmm..... super lækker! elsker den virkelig, og den smager så dejlig! det smager bare super med en STOR klat is til!

  -   2014-11-26 16:58:08
Jeg føjede lidt ekstra kakao og yderligere ca. 80 g mørk chokolade. Men den mangler stadig lidt den lækre kakaosmag. Hvis det ikke var for kokosglasuren var det ene meget kedelig kage! Sorry. Næste gang laver jeg en chokoladekage og tilføjer denne glasur. for glasuren er lækker!

  -   2014-10-09 16:50:55
Super god kage, lige til vores camping tur. PS....... Så er det også hyggeligt at læse kommentarerne imens den er i ovnen.

  -   2014-08-24 21:05:57
Lige rigelig kokos, ikke så sammenhængende topping.

  -   2014-06-16 07:39:04
Glasuren bliver flottest med bagemargarine.

  -   2014-04-09 21:43:24
Super god!!! Tak!!!!:)

  -   2013-11-03 13:32:06
Fandt kagen i en kogebog som "Mickey Mouse kage." Faldt for den med det samme. Så sagde nogen at den da hed "den der du ved nok." Det blev jeg da nødt til at søge på! Og denne her er endnu bedre! Kalder den stadig for "mickey mouse kage." Af en eller anden grund får det børn til at kunne lide den!!Laver dog altid halv portion, da jeg syntes der er meget store mængder. Kan sagtens lave uden sødmælk, bare med almindelig mælk.O_o

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her