Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Havregrødsboller

Havregrødsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 32 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Havregrødsboller, billede 4 Havregrødsboller, billede 1 Havregrødsboller, billede 2 Havregrødsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
60 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
50 gram Gær
5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
180 gram Fuldkornshvedemel
925 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Vand havregryn og salt koges i ca. 2 min. til havregrød. Grøden afkøles.

Mælken lunes og gæren udrøres heri. Havregrød, olie, sukker, fuldkornshvedemel og hvedemel tilsættes. Hold lidt af hvedemelet tilbage.

Dejen tildækkes med et viskestykke og forhæver i ca. 30 min.

Dejen æltes godt igennem og deles i 32 portioner, som formes til boller.

Bollerne lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver tildækket i ca. 30 min.

Bollerne pensles med mælk og bages i en forvarmet i ca. 15 minutter ved 200 grader C. alm. ovn på næstnederste ovnrille.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (55 stemmer)

Opskriften er vist 148194 gange,
og udskrevet 2962 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 19765 (4706 kcal)
KJ pr. stk. 617 (147 kcal)
Vægt ialt 2161 gram
Vægt pr. stk. 67 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 914 KJ (217 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 3.2 gram
Kulhydrat 41.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Karin Kongsgaard  -  2020-07-20 12:55:26
Bruger glutenfri havregryn 4 dl vand og laktose fri mælk pga teenager der ikke tåler det. Lidt grahamsmel gør dem lidt grovere men bliver stadig lette... Altid hørfrø i boller da det er godt for maven. Nogle få dråber olivenolie i kanten af skålen gør at man ikke behøver mere mel og er fri i for at trille.. De kan foldes pænt direkte på pladen...og så har man fået håndlotion på hænderne i stedet for tærte hænder efter mel på ....min favorit blandt boller

Elming  -  2020-04-18 08:41:43
Lækker morgenmad 🤤 laver halv portion

Charlotte7830   -  2018-03-18 12:46:56
De er så mega gode. Luftige og mættede.. Elsker dem 🙂

Ingelise  -  2017-09-07 14:46:48
Dejlige boller. Jeg laver havregrød af 150 gram havregryn og tilsætter 2 æg.

Thilde  -  2016-10-04 17:50:01
De skal bages væsentligt længere

Jette  -  2015-09-25 08:43:40
Meget børnevenlige - og stadig med fiberindhold.

Karin  -  2014-11-30 12:23:55
Er bollerne fryseegnede ?

Anja  -  2013-04-09 14:12:57
virkelige gode luftige boller, so ikke kun børnene men også min anti-fiber mand har godkendt

Natalie  -  2012-10-28 16:11:48
supper lækre boller, vi spiser dem tit efter vi fandt denne opskrift.

Pingopingvin  -  2012-10-23 20:11:07
Fine nok men lidt tøre men det kan ske flot opskrift

tanja (fjotte)  -  2012-08-23 14:27:33
helt klart de bedste boller jeg nogensinde har fået. og er udd. bager på 7 år nu.

Kresta  -  2011-03-13 15:43:21
Har lige taget bollerne ud af ovnen, og her dufter herligt! De er bare SÅ gode!

Irene  -  2010-11-02 15:43:55
Det her er nogle rigtigt gode halv-grove saftige boller, som man med god samvittighed kan lave på en ganske almindelig hverdag :-)

Fie  -  2010-08-22 13:11:06
Mums, rigtig lækre boller - specielt med solsikkekerner i

Kathrine  -  2010-08-09 20:08:00
helt igennem fantastiske ;-)

  -  2010-05-05 10:09:59
Kommer også revne gulerødder og solsikkekerner i, vi er alle vilde med dem herhjemme:-)

Henriette  -  2009-02-01 16:06:23
Fantastiske boller. De holder sig friske og blir slet ikke tørre. De er også godkendt hos børnene.

Dagplejeren  -  2008-03-07 15:28:25
-temmelig stor portion. nøjes lige med det halve.

Mariposa  -  0000-00-00 00:00:00
Gode boller.

Anette  -  0000-00-00 00:00:00
Dejlige, luftige boller - ungerne elsker dem!