Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Havregrødsboller

Havregrødsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 32 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Havregrødsboller, billede 4 Havregrødsboller, billede 1 Havregrødsboller, billede 2 Havregrødsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
60 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
50 gram Gær
5 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
180 gram Fuldkornshvedemel
925 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   


Opskrift:

Vand havregryn og salt koges i ca. 2 min. til havregrød. Grøden afkøles.

Mælken lunes og gæren udrøres heri. Havregrød, olie, sukker, fuldkornshvedemel og hvedemel tilsættes. Hold lidt af hvedemelet tilbage.

Dejen tildækkes med et viskestykke og forhæver i ca. 30 min.

Dejen æltes godt igennem og deles i 32 portioner, som formes til boller.

Bollerne lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver tildækket i ca. 30 min.

Bollerne pensles med mælk og bages i en forvarmet i ca. 15 minutter ved 200 grader C. alm. ovn på næstnederste ovnrille.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (53 stemmer)

Opskriften er vist 131162 gange,
og udskrevet 2774 gange.


Energi:
KJ total 19765 (4706 kcal)
KJ pr. stk. 617 (147 kcal)
Vægt ialt 2161 gram
Vægt pr. stk. 67 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 914 KJ (217 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 3.2 gram
Kulhydrat 41.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Charlotte7830   -  2018-03-18 12:46:56
De er så mega gode. Luftige og mættede.. Elsker dem 🙂


Ingelise  -  2017-09-07 14:46:48
Dejlige boller. Jeg laver havregrød af 150 gram havregryn og tilsætter 2 æg.


Thilde  -  2016-10-04 17:50:01
De skal bages væsentligt længere


Jette  -  2015-09-25 08:43:40
Meget børnevenlige - og stadig med fiberindhold.


Karin  -  2014-11-30 12:23:55
Er bollerne fryseegnede ?


Anja  -  2013-04-09 14:12:57
virkelige gode luftige boller, so ikke kun børnene men også min anti-fiber mand har godkendt


Natalie  -  2012-10-28 16:11:48
supper lækre boller, vi spiser dem tit efter vi fandt denne opskrift.


Pingopingvin  -  2012-10-23 20:11:07
Fine nok men lidt tøre men det kan ske flot opskrift


tanja (fjotte)  -  2012-08-23 14:27:33
helt klart de bedste boller jeg nogensinde har fået. og er udd. bager på 7 år nu.


Kresta  -  2011-03-13 15:43:21
Har lige taget bollerne ud af ovnen, og her dufter herligt! De er bare SÅ gode!


Irene  -  2010-11-02 15:43:55
Det her er nogle rigtigt gode halv-grove saftige boller, som man med god samvittighed kan lave på en ganske almindelig hverdag :-)


Fie  -  2010-08-22 13:11:06
Mums, rigtig lækre boller - specielt med solsikkekerner i


Kathrine  -  2010-08-09 20:08:00
helt igennem fantastiske ;-)


  -  2010-05-05 10:09:59
Kommer også revne gulerødder og solsikkekerner i, vi er alle vilde med dem herhjemme:-)


Henriette  -  2009-02-01 16:06:23
Fantastiske boller. De holder sig friske og blir slet ikke tørre. De er også godkendt hos børnene.


Dagplejeren  -  2008-03-07 15:28:25
-temmelig stor portion. nøjes lige med det halve.


Mariposa  -  0000-00-00 00:00:00
Gode boller.


Anette  -  0000-00-00 00:00:00
Dejlige, luftige boller - ungerne elsker dem!