Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rosengele

Rosengele, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

SyltningRet : Syltning - Gele

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 1 portion:
5 dl.godt sammenpresset rosenblade
5 dl.vand
1 tsk.vinsyre
2 spsk.geleringsmiddel
500 g.sukker
 


Opskrift:

Vand og vinsyre bringes i kog, rosenbladene kommes i og koges under låg ca. 5 minutter. Rosenbladene sies fra, og saften får et opkog med geleringsmidlet - der først er blandet med sukker - mens der røres i den. Gryden tages af, sukkeret røres i, og gelésaften koges ca. ½ minut, skummes og hældes på glas.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (12 stemmer)

Opskriften er vist 41393 gange,
og udskrevet 1787 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2017-08-01 13:32:31
God nem opskrift, men jeg vil også spare på sukkeret næste gang


Jette  -  2013-09-01 11:42:02
Hvis man bruger gul melatin skal den tilsættes før sukkeret røres i, ellers stivner geleen ikke


  -  2013-08-18 20:48:57
min rosengele bliver ikke stiv efter flere dage


Nick   -  2013-03-29 00:41:41
Jeg syntes det er en god opskrift , den er let at læse. Opskriften er god , smager fantastisk. Jeg laver den hver gang jeg skal have flæsk med persillle sovs :)


Sten  -  2010-07-17 14:43:16
Alle roser kan stort set bruges


Karin  -  2009-06-21 20:29:03
Hvilke roser kan bruges til rosengele ?


Susy  -  2008-07-27 11:00:01
Vinsyre bruges industrielt bl.a som surhedsregulerende middel, og for at opnå en konserverende effekt. Sammen med sukkeret hjælper syren frugtens pektin til at gelere, så marmeladen får den rigtige konsistens. I rosengele vinsyre udelukkende til at bevare den røde farve fra rosenbladende. Hvis det udelades, bliver farven ofte blålig. I øvrigt behøver man ikke kun at bruge kronblade fra røde roser. Andre farver kan også blandes i uden, at det går ud over farven i geléen. Prøv evt. at tilsætte nogle få dråber rosenvand (kan købes i flere supermarkeder eller hos Matas). Det giver en mere parfumeret smag.


momogitte  -  2008-07-06 12:44:20
Opskriften er allertiders. Jeg laver dobbelt portion og bruger så 4 spsk geleringsmiddel med lidt top på. Og bruger kun 800 gr. sukker, ellers synes jeg den bliver for sød. ( Jeg klipper de roser hoveder af jeg skal bruge og ligger dem hele ned i gryden, og sier det igennem et sigte beklædt med en " gammeldags " ble.. når det er så vidt. )


inga  -  2007-09-19 14:54:58
hvad er vinsyre


helle  -  2007-07-20 21:26:46
jeg laver masser af rosengele hvert år i sæsonen. Man skal bare være opmærksom på, at der kal 1½ gange gelemiddel til, så kan man doble op både 3 og 4 gange


Linda  -  0000-00-00 00:00:00
har lavet 4 dobbelt portion, ingen problemer med at doble op, men nu har det heller ikke stivnet endnu :-)