Rosengele
Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker Indsendt : |
|
|
Vand og vinsyre bringes i kog, rosenbladene kommes i og koges under låg ca. 5 minutter. Rosenbladene sies fra, og saften får et opkog med geleringsmidlet - der først er blandet med sukker - mens der røres i den. Gryden tages af, sukkeret røres i, og gelésaften koges ca. ½ minut, skummes og hældes på glas.
|
|
Opskriften er vist 51519 gange,
og udskrevet 1899 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (12 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2017-08-01 13:32:31 God nem opskrift, men jeg vil også spare på sukkeret næste gang Jette - 2013-09-01 11:42:02 Hvis man bruger gul melatin skal den tilsættes før sukkeret røres i, ellers stivner geleen ikke anonym - 2013-08-18 20:48:57 min rosengele bliver ikke stiv efter flere dage Nick - 2013-03-29 00:41:41 Jeg syntes det er en god opskrift , den er let at læse. Opskriften er god , smager fantastisk. Jeg laver den hver gang jeg skal have flæsk med persillle sovs :) Sten - 2010-07-17 14:43:16 Alle roser kan stort set bruges Karin - 2009-06-21 20:29:03 Hvilke roser kan bruges til rosengele ? Susy - 2008-07-27 11:00:01 Vinsyre bruges industrielt bl.a som surhedsregulerende middel, og for at opnå en konserverende effekt. Sammen med sukkeret hjælper syren frugtens pektin til at gelere, så marmeladen får den rigtige konsistens. I rosengele vinsyre udelukkende til at bevare den røde farve fra rosenbladende. Hvis det udelades, bliver farven ofte blålig. I øvrigt behøver man ikke kun at bruge kronblade fra røde roser. Andre farver kan også blandes i uden, at det går ud over farven i geléen. Prøv evt. at tilsætte nogle få dråber rosenvand (kan købes i flere supermarkeder eller hos Matas). Det giver en mere parfumeret smag. momogitte - 2008-07-06 12:44:20 Opskriften er allertiders. Jeg laver dobbelt portion og bruger så 4 spsk geleringsmiddel med lidt top på. Og bruger kun 800 gr. sukker, ellers synes jeg den bliver for sød. ( Jeg klipper de roser hoveder af jeg skal bruge og ligger dem hele ned i gryden, og sier det igennem et sigte beklædt med en " gammeldags " ble.. når det er så vidt. ) inga - 2007-09-19 14:54:58 hvad er vinsyre helle - 2007-07-20 21:26:46 jeg laver masser af rosengele hvert år i sæsonen. Man skal bare være opmærksom på, at der kal 1½ gange gelemiddel til, så kan man doble op både 3 og 4 gange Linda - 2005-01-01 01:01:01 har lavet 4 dobbelt portion, ingen problemer med at doble op, men nu har det heller ikke stivnet endnu :-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne