Bund:
Mel, salt, æg og fedtstof blandes, der tilsættes så meget vand, at det bliver en dej. Den sættes i køleskabet.
En tærteform ca. 27 cm. i diameter beklædes med dejen, der prikkes hul med en gaffel, så den ikke buler op. Man kan "blindbage" med aluminiumsfolie, der fyldes med ærter og bønner for at holde dejen "nede", men jeg finder det normalt ikke nødvendigt!
Bages ca. 15 minutter ved 175 grader C. alm. ovn til bunden er gylden.
Fyld:
Løg og hvidløg svitses i lidt olie. Løgene fordeles over bunden.
Æggemasse:
Ingredienser til æggemassen som er rørt sammen og smagt til med salt og peber hældes over.
Den røde peber skæres i fem ringe, der fordeles dekorativt over løgmassen.
Bages ca. 40 minutter ved 175 grader C. alm. ovn.
Serveres med en salat.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.7
(30 stemmer)
Opskriften er vist 192380 gange, og udskrevet 5519 gange.
Energi:
KJ total 13394 (3189 kcal)
KJ pr. Pers. 3348 (797 kcal)
Vægt ialt 1805 gram
Vægt pr. Pers. 451 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 742 KJ (176 kcal) Protein 6.4 gram Fedt 10.6 gram Kulhydrat 14.8 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
John - 2017-11-30 18:53:27 Det lyder rigtig godt!
Har endnu ikke prøvet den, men jeg tror jeg kommer lidt piskefløde i mælken. ;-)
Især idéen med de røde peberfrugter var jeg nok ikke selv kommet på.
Det må give et ekstra lille pift til retten.
Elmer busch - 2016-09-28 17:30:19 den er rigtig god med den konsistent
Viznu - 2009-05-08 19:38:57 Har lavet denne tærte med løg, skinkestrimler og gul peber. Blev super supergod :o)
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider