Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Løgtærte

Løgtærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Rodfrugter - Løg

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Løgtærte, billede 4 Løgtærte, billede 1 Løgtærte, billede 2 Løgtærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
4 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Fyld:
500 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Æggemasse:
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
   


Opskrift:

Bund:
Mel, salt, æg og fedtstof blandes, der tilsættes så meget vand, at det bliver en dej. Den sættes i køleskabet.

En tærteform ca. 27 cm. i diameter beklædes med dejen, der prikkes hul med en gaffel, så den ikke buler op. Man kan "blindbage" med aluminiumsfolie, der fyldes med ærter og bønner for at holde dejen "nede", men jeg finder det normalt ikke nødvendigt! Bages ca. 15 minutter ved 175 grader C. alm. ovn til bunden er gylden.


Fyld:
Løg og hvidløg svitses i lidt olie. Løgene fordeles over bunden.

Æggemasse:
Ingredienser til æggemassen som er rørt sammen og smagt til med salt og peber hældes over.

Den røde peber skæres i fem ringe, der fordeles dekorativt over løgmassen.

Bages ca. 40 minutter ved 175 grader C. alm. ovn.

Serveres med en salat.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (28 stemmer)

Opskriften er vist 186285 gange,
og udskrevet 5397 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

John  -  2017-11-30 18:53:27
Det lyder rigtig godt! Har endnu ikke prøvet den, men jeg tror jeg kommer lidt piskefløde i mælken. ;-) Især idéen med de røde peberfrugter var jeg nok ikke selv kommet på. Det må give et ekstra lille pift til retten.


Elmer busch  -  2016-09-28 17:30:19
den er rigtig god med den konsistent


Viznu  -  2009-05-08 19:38:57
Har lavet denne tærte med løg, skinkestrimler og gul peber. Blev super supergod :o)