Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Amerikansk Key lime-pie

Amerikansk Key lime-pie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Pie

Hovedingrediens : Diverse produkter - Digestive kiks

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :


Amerikansk Key lime-pie, billede 4 Amerikansk Key lime-pie, billede 1 Amerikansk Key lime-pie, billede 2 Amerikansk Key lime-pie, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Piedej:
200 g.fint knuste Digestivekiks
75 g.smeltet smør
1 spsk.sukker
1 stor knsp.stødt kanel eller kardemomme
 
 
 Fyld:
6 æggeblommer (fra store æg)
125 g.sukker
 1 dl. og 1-2 spsk. friskpresset limesaft
 1spsk. revet limeskal
4 æggehvider (fra store æg)
60 g.sukker
 


Opskrift:

Læg tilklippet bagepapir i bunden af en springform (24 cm). Bland piedejen og tryk den fast på bunden af formen og lidt op af siden. Bag bunden i 10 min. ved 175 grader C. alm. ovn og lad den blive kold.

Rør æggeblommer, sukker og limesaft sammen i en skål. Sæt den over en gryde med hedt vand og opvarm massen under piskning.

Bland limeskal i den tykke masse og tag den op af vandbadet.

Pisk æggehvider stive med sukker, bland marengsmassen i cremen og fordel den på den bagte bund. Bag kagen ved 175 grader C. alm. ovn i 15 min. Afkøl den og frys den. Limemoussen fryser ikke til en fast blok, den smager frisk som is og har en dejlig cremet konsistens.

Limepien er en nem gæstedessert, da den kan laves lang tid i forvejen. Den får mere smag jo flere dage den ligger i fryseren. Pien tages op af fryseren ca. 10 min. før serveringen og pyntes med et tykt lag flødeskum eller vanilleis, den afrundes med revet limeskal på toppen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (42 stemmer)

Opskriften er vist 87692 gange,
og udskrevet 2254 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Afecta.dk  -  2018-06-02 23:55:35
Jeg brugte 4 limes til denne opskrift :)


Kristine  -  2015-08-28 21:03:04
Det er en let og luftig pie - ikke klæg som mange af de amerikanske udgaver. Den er fra Bo Bedre engang i 80'erne, da Christa Alstrup skrev madsiderne. Har mistet mit udklip fra dengang, så det er dejligt at finde den på nettet - men det er lidt en uskik ikke at skrive, hvor man har sakset tingene fra.


Joanna  -  2012-11-19 20:31:30
D. 19.11.12 kl. 20.30 Har lige set en udsendelse på 3+ hvor man viste hvordan man laver Key Lime Pie og der laver man en creme af lime, sukker og æg ovenpå en bund af kiks og ovenpå en kæmpe portion marengs så det står op som et tårn, når den er bagt bliver den helt lysebrun og det giver et kæmpe stykke kage med limecreme nederst og en sky af marengs ovenpå - delicius......


Kasper  -  2012-10-27 10:56:24
Jeg bliver lidt forvirret af kommentarerne? Der skal ikke bruges flormelis på noget tidspunkt, right? Det er kun almindelig sukker?


Jannie  -  2012-08-27 09:47:54
Super lækker pie. Alt blev spist til min fødselsdag og den blev rost til skyerne :o)


Anne-Luisa  -  2012-06-27 20:53:06
Super god tærte, næste gang tror jeg dog jeg vil undlade kryderi i pie dejen.


Illys  -  2012-05-06 19:08:41
Eeeewww.. Det blev dårligt. Hvor længe skal lime-messen piskes over varmt vandbad? Hvorfor skrev du 60 gram sukker i stedet for flormelis i meringuemessen? Jeg fik et flad bagt æggekage med en masse sukker i. >.< tjah.. første gang, faaiill..


Michelle  -  2010-11-09 07:57:09
Jeg har også lige været en tur på/i key west og besøge en restaurant der kun bød på key lime pie - Man kunne både få med marengs eller fløde på toppen, dog sagde de at den traditionelle måde var at marengen var på toppen(og det smagte ikke af kondenseret mælk ?)


key west fan  -  2010-07-27 13:13:05
spændende kommentarer med hensyn til marengsmassen, men alle dem der siger, de har været på Key West må vide, at der bruger man ikke marengsmasse men "sweet condensed milk".


Simone  -  2010-03-21 20:05:43
har lige været i key largo. der er maringsmassen IKKE ovenpå men blandet i CREMÉN som de andre siger.


line   -  2009-07-28 19:32:11
hey 1234... jeg er konditor og kan fortælle dig , at du højst sandsynligt har pisket marengsmassen for stift så bliver den svær at vende i cremen uden at den falder sammen, marengs har en tendens til at falde sammen under bagningen hvis den er helt hårdt pisket, det er det samme som når du laver fragelite..


1234  -  2009-05-07 11:33:41
Hvad gør jeg galt?? jeg har fulgt opskriften, men fyldet falder sammen. :( udover det smager den super godt.


Marianne Sabroe  -  0000-00-00 00:00:00
Vi har været på Key West her i sommer. Der er maringsmassen IKKE ovenpå men blandet i cremen som opskriften foreviser. Denne opskrift ligger helt i top. Nøjagtig som på Key West. (iøvrigt et skønt sted) God fornøjelse


Dorthe Jansen  -  0000-00-00 00:00:00
Efter min bedste overbevisning skal marengsmassen ikke blandes i cremmen, men kommes oven på.