Grundregler for henkogning i trykkoger
Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt Indsendt : Red : |
|
|
Til henkogning bør kun anvendes frisk plukket, fejlfri frugt eller grønsager.
Frugt lægges rå i glassene, grønsager får først et lille opkog. Til 1 liter vand beregner man ca. 250 g. sukker eller 10 g. salt Ved meget saftrige frugter drysses der blot sukker mellem lagene. I stedet for glas kan man også anvende dåser til henkogning. Følg de almindelige regler for henkogning. Dæk bunden af gryden med 2-3 kopper vand. Forsyn glassene med klemebøjle som sædvanlig. Glas, flasker eller dåser sættes i hulindsatsen. Luk gryden. Efter endt kogetid må hurtigkogeren ikke afkøles med koldt vand, men skal stilles til side, og først åbnes, når den er helt uden tryk. (Ved hurtig afkøling under vand bliver saften trykket ud af glassene.) Glassene stilles på et sammenfoldet klæde og dækkes med et andet til de er helt afkølede. |
|
Opskriften er vist 25307 gange,
og udskrevet 220 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.5 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne