Lammesteg med persille

Lammesteg med persille, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1-1.5 kg.lammebov
 sort peber
1 bdt.persille
1 fedhvidløg
0.5 dl.bouillon/vand
 
 Sovs:
4 dl.stegesky
1-2 spsk.hvedemel
 kulør
 salt
 sort peber
 
Opskrift:
Tænd ovnen på 250 grader.

Stik med en spids kniv dybe huller ind ved benet. Fyld persille og evt. lidt knust hvidløg i hvert hul.

Læg køllen med den flade side opad på risten over bradepanden. Rids evt. fedtet i tern. Gnid stegen med salt og peber.

Sæt stegen på nederste ribbe i ovnen, og lad den brune i 15 min.

Hæld kogende væske ved, og dæmp varmen til 150 grader. Vend køllen og vidersteg i 1 1/4 - 1 1/2 time.

Hæld skyen fra og lad stegen trække ca. 15 min. i den slukkede oven.

Skum skyen for overflødigt fedt. Ryst lidt vand og mel til jævning, og hæld det i den kogende sky ved konstant piskning. Kog sovsen 5 min og smag til.

Serveres med pillekartofler, agurkesalat eller æblemos med mynte eller evt. myntesovs med mynte eller evt. myntesovs





karakterer:
Opskriften er vist 11796 gange,
og udskrevet 432 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-03-29 12:59:07
hvis ingrediensen er lammebov, hvorfor er der så skrevet "kølle" i opskriften?