Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hyldeblomstrisotto

Hyldeblomstrisotto, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kold DessertRet : Kold Dessert - Risdessert

Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
500 g.risottoris
1.75 l.mælk
0.5 ds.kondenseret mælk
2.5 dl.koncentreret hyldeblomstsaft
 tynd gul skal af en citron
7 dl.mælk
 


Opskrift:

Kom risene i en stor flad, tykbundet gryde, eller allerhelst en sauterepande. Kom mælk, kondenseret mælk og citronskal i en anden gryde, og varm det op til kogepunktet. Sluk. Hæld lidt af den varme mælk, og al hyldeblomstsaften i risene, og varm risgryden op. Rør gradvist mælken i risene, mens man rører hele tiden. Man skal ikke komme mere mælk i ad gangen end at det bliver opsuget på et minuts tid. Når risene er møre, men før de er kogt ud, stopper man, og slukker for gryden. Risene skal ikke suppe rundt, men være en fast masse af hele riskorn, svødt i et cremet lag mælk. Rør de sidste 7 dl mælk i, læg låg på, og lad det trække i ti min. Køl hurtigt af. Det bliver en fast , men cremet risotto, hvis man vil have sin risotto mere flydende rører man mere kold mælk i.

Spis køligt eller koldt i dybe tallerkener.

Man kan spise den drysset med nystødt kardemomme, med hyldeblomster, med stikkelsbær- eller rabarberkompot, eller med skivede jordbær marineret i hyldeblomst­saft, og et drys hyldeblomster.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (8 stemmer)

Opskriften er vist 13027 gange,
og udskrevet 131 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu