Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Friturekogte hyldeblomster i beignetdej

Friturekogte hyldeblomster i beignetdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Varm DessertRet : Varm Dessert - Pandekager

Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Friturekogte hyldeblomster i beignetdej, billede 4 Friturekogte hyldeblomster i beignetdej, billede 1 Friturekogte hyldeblomster i beignetdej, billede 2 Friturekogte hyldeblomster i beignetdej, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Beignetdej:
500 g.hvedemel
30 g.sukker
10 g.salt
1 æg
1 øl
4 dl.lunkent vand
1 dl.olie
4 æggehvider stiftpiskede
 


Opskrift:

Rør alle ingredienserne til dejen undtagen de piskede hvider godt sammen og lad dejen hvile en time.

Vend herefter de stiftpiskede hvider i dejen.

Dyp nu blomsterne ned i dejen - hold i stilken og dyp, til blomsten er helt dækket - og kog dem gyldne i friture-gryden i olie.

Læg blomsterne op på fedtsugende papir efterhånden som de bliver færdige.

Blomsternes aromatiske duft forstærkes af at være omsluttet af dejen og varmen. Server dem varme som dessert med et drys sigtet flormelis.

Tips:

Hertil kan man evt. drikke et glas kølig østrigsk eller tysk hvidvin, der er krydret med skovmærker:

Tilsæt en flaske vin et par stilke skovmærker. Lad vinen stå til dagen efter, og nyd den så kølig til de sprøde hyldeblomster.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Hyldeblomstpandekager



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (13 stemmer)

Opskriften er vist 31234 gange,
og udskrevet 880 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

mia pedersen   -  2010-06-27 20:15:58
de ser meget usunde ud!? :P


C.Larsen  -  2009-10-02 21:34:03
jeg skylder hyldeblomsterne om formiddagen, og ligger dem imellem køkkenrulle, ca. 4-8 stykker sugende papir der er lagt lidt sammen,(og uden nogen pres) indtil de skal laves til dessert senere på dagen i beignet-dej. Kan sagtens vendes med 2 spisegafler. Har også prøvet med jordbær på samme måde. Nemmere dessert findes ikke, og is,pandekager eller andet tilbehør.Næsten alle frugter kan bruges, de skal bare tørres først i køkkenrulle.


sofie  -  2008-06-18 16:03:29
smager det godt


Per  -  2007-06-14 23:33:18
Det er blomsterklaser fra hyldebærbusken.


liii  -  2007-06-13 15:52:57
hvad for en blomster snakker man ? er det speciel blomst ?


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Tror måske at blomsterne skal dryppe mere af en jeg gjorde på billederne, de var lidt svære at få gennembagt, jeg gjorde det at jeg vendte blomsterne for at begge sider kunne blive gyldne.