Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rå Rabarbersaft

Rå Rabarbersaft, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Saftdrik

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Rå Rabarbersaft, billede 4 Rå Rabarbersaft, billede 1 Rå Rabarbersaft, billede 2 Rå Rabarbersaft, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 g.rabarber skåret i små stykker
2 citroner skåret i skiver
1 vanillestang i ca. 4 cm lange stykker
60 g.vinsyre
40 dl.kogende vand
 


Opskrift:

Rabarber, citroner, vanille og vinsyre overhældes med det kogende vand, dækkes til og står i 2 døgn.

Herefter sies hele molevitten gennem et viskestykke.

Til hver liter siet saft bruges 1 kg sukker. Saften røres indtil al sukker er opløst - kan godt tage lang tid! Saften hældes på rengjorte, atamonbehandlede flasker, tilbindes og opbevares køligt.

Tips:

Det lyder umiddelbart af meget sukker, men den færdige saft er meget drøj.

Citronerne kan erstattes af en stor dusk citronmelisse




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (89 stemmer)

Opskriften er vist 56946 gange,
og udskrevet 1570 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Anna Bjerre  -  2019-06-25 18:55:59
rababersaften smager fantastisk godt. men jeg brugte kun 3 kg. sukker og så opbevarer jeg saften i fryseren.


  -  2014-06-03 07:42:05
Jeg fulgte opskriften slavisk - dog halverede jeg sukkermængden. Det blev der en SUPER saft ud af. Jeg har netop lavet en lille drink af 1/3 gin og 2/3 saft tilsat en skvæt friskpresset lime og en isterning. Det kan anbefales :-)


Anette  -  2014-05-12 18:04:49
Glæder mig hvert år til at lave denne saft. Bruger lidt mindre sukker. Kan også laves med f.eks jordbær.


Gunnar Pall.  -  2012-05-20 09:07:15
Meget god opskrift som jeg bruger hver åa. Pas dog på at I må ikke indkoge saften. Så mister tabes den jomfruelige smag ogden bliver "mat" i smagen. Pga. overdådigt rabarberhøst så tilføjer jeg tit masser af finhakket ingefær som jeg har kogt i to timer i rigeligt vand. Det sætter jeg så ned i rabarberne fra starten. God sammen med rom om sommeren som Mojito, og som punch om vinteren;-)


Mig!!!  -  2012-05-14 18:27:41
Hvor mange liter bliver der ca. til?


Per  -  2009-05-23 21:50:51
Opskriften burde have heder rå rabarbersaft, og derfor koges den ikke op. Man bruger aldrig sukker før det bliver sigtet da der vil gå en del sukker til spilde i det du sigter fra.


karen  -  2009-05-20 17:57:02
Spørgsmål???? kan man ikke koge saften op med sukkeret måske endda inden saften bliver siget??????? Jeg er ved at lave saften nu og pga. at sukkeret er svært at opløse i den kolde saft spørger jeg om ovenstående.


Birgitte okt 08  -  2008-10-08 08:08:46
familie og venner er vilde med saften og man kan bruge alle slags bær i denne opskrift. Jeg fryser min saft ned i juicekatoner, så er der ikke problemer med holdbarheden.Rabarberne som bliver tilbage efter afdrypning, koger jeg marmelade af( kommer lidt mere sukker i), og det smager skønt :-)


Britt  -  2008-06-28 12:56:03
Jeg har lavet mange flasker af denne dejlige rabarbersaft. Desværre er der mug i alle flaskerne til trods for skoldning samt atamonskyl af flasker. Står saften til at redde?


Tove  -  2008-06-19 15:46:48
Det er en fantastisk fin saft...meeen alt for meget sukker. Jeg fik 3 liter ud af min portion og kom kun 1 kg. sukker i de 3 l, det syntes jeg er rigeligt.


Pia  -  2008-05-18 17:45:48
Denne saft samger skønt. Alle jeg har serveret den for( og det er en del efterhånden) syntes at den er skøn. En smule mindre sukker måske(8-900 gram istedet for et kilo passer bedre)


Lone Elvi  -  2007-06-24 21:18:50
Fantastisk , prøv den som drinks i et højt glas, med 1/3 tør hvidvin, 1/3 rabarbersaft , 1/3 kold vand og til sidst isterninger - det er bare lykken.


Elaheh  -  2007-06-04 13:24:22
Jeg har lige lavet saften og synes, at den er blevet al for sød. Tror at ma kan nøjes med mindre sukker, måske ½ kg per liter?


Lene  -  2007-05-25 16:54:48
Jeg giver Per ret. Det er en gangske vidunderlig saft, der kommer ud af denne opskrift ;0) Kan varmt anbefale at prøve den.


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg forstår ikke den lave vurdering af denne opskrift, det bliver en dejlig smagfuld og fantastisk flot saft som beskrevet er meget drøj, 1-10. Den tager lidt tid, men da ikke værer end en hyldeblomstsaft, som også skal trække og sukkeret, ja det kunne jo skiftes ud med sødemiddel.