Rå rabarbersaft

Rå rabarbersaft, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Saft

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rå rabarbersaft, billede 4 Rå rabarbersaft, billede 1 Rå rabarbersaft, billede 2 Rå rabarbersaft, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 g.rabarber skåret i små stykker
2 citroner skåret i skiver
1 vaniljestang i ca. 4 cm lange stykker
60 g.vinsyre
40 dl.kogende vand
 
Opskrift:
Rabarber, citroner, vanille og vinsyre overhældes med det kogende vand, dækkes til og står i 2 døgn.

Herefter sies hele molevitten gennem et viskestykke.

Til hver liter siet saft bruges 1 kg sukker. Saften røres indtil al sukker er opløst - kan godt tage lang tid! Saften hældes på rengjorte, atamonbehandlede flasker, tilbindes og opbevares køligt.

Tips:

Det lyder umiddelbart af meget sukker, men den færdige saft er meget drøj.

Citronerne kan erstattes af en stor dusk citronmelisse





karakterer:
Opskriften er vist 75164 gange,
og udskrevet 1748 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (96 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-06-04 08:57:41
Et lille tip: pulpen der er tilbage efter saftkogeriet tilsættes sukker - hvor meget er en smagssag prøv dig frem - så har du en fantastisk raberberkompot som tilbehør til f.eks. gammeldags stegt kylling eller hvor du synes kompot passer til

  -   2019-06-25 18:55:59
rababersaften smager fantastisk godt. men jeg brugte kun 3 kg. sukker og så opbevarer jeg saften i fryseren.

  -   2014-06-03 07:42:05
Jeg fulgte opskriften slavisk - dog halverede jeg sukkermængden. Det blev der en SUPER saft ud af. Jeg har netop lavet en lille drink af 1/3 gin og 2/3 saft tilsat en skvæt friskpresset lime og en isterning. Det kan anbefales :-)

  -   2014-05-12 18:04:49
Glæder mig hvert år til at lave denne saft. Bruger lidt mindre sukker. Kan også laves med f.eks jordbær.

  -   2012-05-14 18:27:41
Hvor mange liter bliver der ca. til?

  -   2008-10-08 08:08:46
familie og venner er vilde med saften og man kan bruge alle slags bær i denne opskrift. Jeg fryser min saft ned i juicekatoner, så er der ikke problemer med holdbarheden.Rabarberne som bliver tilbage efter afdrypning, koger jeg marmelade af( kommer lidt mere sukker i), og det smager skønt :-)

  -   2008-06-28 12:56:03
Jeg har lavet mange flasker af denne dejlige rabarbersaft. Desværre er der mug i alle flaskerne til trods for skoldning samt atamonskyl af flasker. Står saften til at redde?

  -   2008-06-19 15:46:48
Det er en fantastisk fin saft...meeen alt for meget sukker. Jeg fik 3 liter ud af min portion og kom kun 1 kg. sukker i de 3 l, det syntes jeg er rigeligt.

  -   2008-05-18 17:45:48
Denne saft samger skønt. Alle jeg har serveret den for( og det er en del efterhånden) syntes at den er skøn. En smule mindre sukker måske(8-900 gram istedet for et kilo passer bedre)

  -   2007-06-24 21:18:50
Fantastisk , prøv den som drinks i et højt glas, med 1/3 tør hvidvin, 1/3 rabarbersaft , 1/3 kold vand og til sidst isterninger - det er bare lykken.

  -   2007-06-04 13:24:22
Jeg har lige lavet saften og synes, at den er blevet al for sød. Tror at ma kan nøjes med mindre sukker, måske ½ kg per liter?