Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grillet laks med krydderurtesauce

Grillet laks med krydderurtesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksekoteletter (butterfly)

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
4 laksekoteletter (à 150-200 g)
4 laurbærblade
0.5 citron saft heraf
2 spsk.olivenolie
1 fedhvidløg
 
 1 stort bdt. krydderurter
 eksempelvis bestående af:
 6-7 stilke persille dild
 pimpinelle brøndkarse
 hjulkrone og syre 1/2 bundt
 purløg og 1/2 håndfuld kørvel
 
2 forårsløg
2.5 dl.creme fraiche (9%)
4 spsk.creme fraiche (38%)
1 tsk.medium stærk sennep
 et par dryp citronsaft
 peber fra kværn
 salt
 


Opskrift:

Først lægger du koteletterne ved siden af hinanden på en tallerken og lægger laurbærbladene på. Bland så citronsaft og olie, skræl hvidløget, og skær det i skiver, som røres i oliemarinaden. Pensl fisken med marinaden, og lad den stå og trække tildækket i køleskabet i 1 time. Så hakker du krydderurterne fint og skærer forårsløgene i fine snitter, efter de grove dele er skåret væk. Rør syrnet fløde og creme fraiche sammen, og vend krydderurterne og forårsløg i. Smag til med salt og peber, sennep og citronsaft, og sæt det koldt, indtil det skal serveres. Når tiden er inde, tager du laksekoteletterne ud af køleskabet, fjerner laurbærbladene og krydrer fisken med peber. Steg derpå koteletterne på grill cirka 4-6 minutter på hver side, alt efter skivernes tykkelse. Krydr dem til slut med salt, og servér dem med kryddersaucen. Hertil smager en frisk grøn salat og nye pillekartofler

Tips:

I stedet for laksekoteletter kan man også grille laksesteaks eller skiver af en anden fisk, der er fast i kødet. Har man ingen grill, kan fisken steges på en tykbundet pande. Hvis det skal gå stærkt, kan man nøjes med at bruge dybfrosne krydderurter og blot tilsætte frisk persille og dild. Man kan også blande nogle enebær i, hvad der giver en særlig pikant hvidløgsaroma.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)

Opskriften er vist 19239 gange,
og udskrevet 536 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

DortheF  -  2010-08-05 19:37:51
Har undladt laurbærblade men også uden, super lækkert


Eva  -  2007-05-06 12:01:01
Smager super godt og rigtig nem at lave C";)