Lammekølle med urteskorpe

Lammekølle med urteskorpe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 Salt
 Peber
600 g.tomater
6 spsk.ekstra jomfruolivenolie
4 fedhvidløg
50 g.reven parmesan
1 citron
1 stort bdt.persille
3 spsk.smør
4 spsk.rasp
1 kg.kartofler
1 kg.lammekølle
 
Opskrift:
Skyl citronen i varmt vand, tør den og riv skallen. Halvér den så og pres saften ud af den. Pensl lammekøllen med citronsaften.

Skyl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Kog 1 l vand. Kom tomaterne kort i det kogende vand. Hæld vandet fra, overbrus tomaterne med koldt vand, stik hul i tomatskindet med en skarp kniv og træk skindet af – det er nemt efter opkoget. Skær tomaterne i store stykker.

Pensl en stor bradepande med 2 spsk olivenolie. Læg kartoffelskiverne i, krydr med salt og peber. Fordel små smørklatter på kartoflerne. Læg tomatstykkerne ovenpå. Forvarm ovnen til 180° (ved varmluft: 160°).

Skyl persillen, ryst den tør og hak den så fint som muligt. Pil hvidløget og hak det fint. Begge dele blandes med raspen og den revne citron. Lidt mere end halvdelen af det blandes med de resterende 4 spsk olivenolie til en pasta. Den anden halvdel blandes med reven ost.

Nu krydres lammekøllen med salt og peber. Fordel persillepastaen rundt omkring på stegen. Læg stegen på kartoffel-tomatlejet og sæt bradepanden midt i ovnen i 1 ¼ time.

Hæv temperaturen i ovnen til 225° (varmluft: 200°). Drys persille-osteblandingen over lammekøllen og kartoflerne, fordel resten af smørret som små klatter på retten. Lad den blive i ovnen 10-15 minutter, så skorpen bliver sprød.





karakterer:
Opskriften er vist 14651 gange,
og udskrevet 515 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-12-31 12:43:20
Anvendes stegetermometer skal dette vise 70°, hviletid ca. 15 min., så er køllen let rosa.

  -   2007-04-08 17:31:45
Rigtig lækker opskrift! Når skindet skal af tomaterne så skær rundt om stilkfæstet med en spids og skarp urtekniv inden de kommes i det kogende vand. Så er skindet lige til at trække af.

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig god opskrift!!! Den er simpelthen idiotsikker. Husk at lammekølle skal have ca. 25-30 min. pr. kg.En god idé med løgskiver mellem kartofler og tomater.