Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sydlandsk æggekage med grønne asparges

Sydlandsk æggekage med grønne asparges, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Æggekage

Hovedingrediens : Æg - HønseÆg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
500 g.grønne asparges så tynde som muligt
1 fedhvidløg
1 bdt.storbladet persille
8 spsk.koldpresset olivenolie
6 store æg
2 spsk.hvedemel
1 knsp.peber fra kværn
 salt
 


Opskrift:

Først vasker du de grønne asparges. Skræl den nederste ende, og skær den træede endeflade af. Skær dem i 3-4 cm lange stykker, og læg hovederne til side. Så skræller du hvidløget og hakker det fint. Vask persillen, og hak bladene. Varm derpå 2 spsk. olie op på en stor pande, og vend alle aspargesstykkerne undtagen hovederne deri ved jævn varme i 2-3 minutter. Hæld så 2-3 spsk. vand og aspargeshovederne på panden, og lad det svitse yderligere i 1 minut. Rør hvidløg og persille i aspargesblandingen, og svits det endnu 1/2 minut. Krydr det med salt og peber, og tag panden af varmen. Så lægger du låg på og lader den stå og køle af. Pisk nu æggene med mel, 5-6 spsk. vand og lidt salt, og hæld de afkølede asparges i blandingen. Tør panden af med køkkenrulle, og varm 3 spsk. olivenolie op. Hæld dernæst æggeblandingen med asparges på panden. Steg æggekagen ved stærk jævn varme, indtil æggemassen begynder at stivne. Rør ikke i den, du skal bare løfte op i kanterne med en spartel. Hæld 2 spsk. olivenolie ned langs kanten, og løft æggekagen med spartelen, så olien kan løbe ind under. Læg låg over, og lad den stege færdig ved svag varme i 2 minutter, til den er brun i bunden. Læg så æggekagen på et fad, og servér den straks. En baguette eller groft brød og et glas hvidvin ville passe fint til denne sydlandske æggekage.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)

Opskriften er vist 18064 gange,
og udskrevet 404 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

hennymormor  -  2008-06-04 18:58:05
Virkelig lækker,tak for den, har dejlige grønne asparges i haven.