Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grillet ørred

Grillet ørred, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : LakseFisk - Ørred

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Grillet ørred, billede 4 Grillet ørred, billede 1 Grillet ørred, billede 2 Grillet ørred, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.ørred
1 bdt.dild
25 g.smør
1 fedhvidløg
 salt
 peber
1 citron
 
1 bdt.forårsløg
10 g.smør
 
 Agurkcreme:
2.5 dl.cheasy fraiche 9%
0.5 bdt.dild
0.5 agurk
 salt
 peber
 
 Tomatsalat:
250 g.cherrytomater
1 salatløg
 balsamico
 
 Tilbehør:
 Nye kartofler
 


Opskrift:

Rens fisken, skrab skællene og slim af med en kniv.

Hak dild og rør det med smør og presset hvidløg. Fordel smørret i fisken og drys med salt og peber. Fordel skiver af citron oven på fisken og pak den ind i alufolie. Grill fisken i ca. 30 min.

Skær forårsløgene i skiver og steg dem let i smørret på en pande.

Agurkcreme:
Rør cheasy fraiche med hakket dild og agurk skåret i små tern. Smag til med salt og peber.

Tomatsalat:
Halver tomaterne og hak salatløget fint. Hæld lidt balsamico over tomaterne ved servering.

Server den grillede ørred med nye kartofler, forårsløg, tomatsalat og agurkecreme.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (41 stemmer)

Opskriften er vist 157369 gange,
og udskrevet 5414 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Michael, Aars  -  2017-10-11 21:46:43
Jeg fandt denne opskrift da jeg skulle tilberede min første selvfangede ørred. Droppede foliepakningen og lagde den i stedet i holder, så den kunne vendes på grillen halvvejs og få sprødt skind og røgsmag. :) Jeg ridsede i øvrigt skindet og gned godt med groft salt i "såret." Valgte også at proppe forårsløg og citronskiver ind i fisken samt at lave krydrede stegte kartofler, nu hvor grillen alligevel var i gang. Resultatet var ovenud godt. :) Fisken var på knap 3 kg og fik ca. 20 minutter i kugle-grill på 250 gr.


  -  2017-06-25 18:47:08
Det er perfekt,jeg er normalt ikke vild med fiks, men denne👍🏻


Henrik Ringsted  -  2014-06-17 17:42:56
De forårsløg, som ristes på pande, hvad skal de,,, information vedr dette stopper på panden,,mærkeligt


Sifia  -  2011-09-20 22:00:16
Længe siden jeg har smagt noget så fantastisk, kan varmt anbefales!


Anni  -  2010-05-23 13:33:06
Det smagte simpelthen pragtfuldt, ikke eneste gang jeg har lavet den ret. Mums


Per  -  2008-05-30 20:25:05
Har lige afprøve denne opskrift med hel fisk og med fileteret fisk på en åben grill. Den fileterede lagde vi på staniol uden at dække over fisken og den var færdig på den halve time. Den hele fisk måtte vi vende og give en halv time mere på den anden side. Så jeg vil mene at man skal bruge kuglegrill hvis man griller den hel.


Marianne, Viborg  -  0000-00-00 00:00:00
En fiskeret der er meget nem at have med at gøre og som smager helt fantastisk - og tilbehøret. Det er bestemt ikke sidste gang jeg har lavet den.