Citronsouffle

Citronsouffle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessert souffle

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

HøjtidPåske

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
8 Husblas, blade
6 æg
9 spsk.sukker
1.5 citron skal heraf
2 cl.citronsaft
 
 Pynt:
 flormelis
 fint revet citronskal
 lidt flødeskum
 
Opskrift:
Bind pergamentpapir om en lille souffleskål så der bliver en krave der er 6 cm højere end skålen.

Husblas udblødes i koldt vand.

Del æggene og pisk blommer og sukker til det er tykt og skummende. Tilsæt den revne citronskal og halvdelen af citronsaften. Knug husblas fri for væde og smelt den over vandbad eller i mikroovn og tilsæt resten af saften så den bliver håndvarm og rør i en tynd stråle i æggemassen. Pisk hvider stive og fold dem forsigtigt i ( Når den begynder at tykne). Massen hældes i de små skåle og stilles i køleskab til den stivner.

Papiret fjerne og soufflerne pyntes med et tyndt lag flormelis og fintstrimlet citronskal. Giv flødeskum til.





karakterer:
Opskriften er vist 21582 gange,
og udskrevet 256 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-04-12 14:22:14
skal den ikke i ovnen?

  -   2010-03-22 15:30:31
Det er ikke en souffle, fordi man bruger husblas og den bages ikke...

  -   2007-06-04 17:05:50
Dette ligner mere citronfromage end soufflé

  -   2005-01-01 01:01:01
man bruger ikke husblas til souffle