Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Jomfruhummerhaler med krydreurter

Jomfruhummerhaler med krydreurter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummerhaler

Højtid: Nytår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Jomfruhummerhaler med krydreurter, billede 4 Jomfruhummerhaler med krydreurter, billede 1 Jomfruhummerhaler med krydreurter, billede 2 Jomfruhummerhaler med krydreurter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.jomfruhummer, hele rå
 
 Fond:
100 g.smør
1 stort løg
1 tsk.timian
2 tsk.karry
2 tsk.paprika
70 g.konc tomatpure
5 dl.tør hvidvin
5 dl.fiskebouillon
 
1 spsk.hvedemel
2 dl.fløde
 salt
 peber
 
 Pynt:
 persille
 dild
 


Opskrift:

Bræk halerne af og giv dem et opkog ca. 1 min. pil dem.

Smelt smørren og brun skaller, hoveder, løg, laurbærblade og timian.

Karry, paprika og koncentreret tomatpure tilsættes sammen med hvidvin og bouillon. Det koger godt ½ time.

Sigt fonden i en mindre gryde. Mel drysses tyndt over, og det får lov til at falde til bunds. Tilsæt fløden og bring i kog, kog ca 10 minutter. Smag til med salt og peber.

Jomfruhummerhalerne anrettes i små skåle, og suppen sigtes over, der pyntes med fint hakket dild og persille.

Tips:

Haler og fond kan koges dagen i forvejen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (31 stemmer)

Opskriften er vist 132211 gange,
og udskrevet 2844 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

brianhavsted  -  2014-12-08 20:02:40
Ville i ikke lune halerne inden i kommer dem i skålen, for servering. Hvis ja, hvordan ville i lune dem?


Brian  -  2014-12-08 19:56:57
Skal halerne lunes for de kommes i skålen. Hvis ja, hvordan ville i så lune dem?


Ellen Boelt  -  2013-01-02 18:00:36
Meget, meget lækkert og ikke svært at lave.


Michael  -  2012-02-12 13:02:25
stor succes og rigtig lækkert, meget nemt at gå til. men svært at pille halerne, dog lære man det efterhåneden, ikke sidste gang jeg har lavet denne ret.


Rasmus  -  2009-12-30 19:46:14
Hvor mange lauerbærblade anbefales man at bruge?


Søren  -  2008-12-28 20:20:10
Det ser sørme lækkert ud - den tror jeg, at jeg vil prøve som forret til nytårsaften 2008.