Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Eksotisk skaldyrsalat

Eksotisk skaldyrsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

SalatRet : Salat - Skaldyrssalat

Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummerhaler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
8 jomfruhummerhaler
4 kammuslinger
8-10 blåmuslinger
4 ruccolasalat
1 bdt.persille
1 rød chilli
1 dl.hvidvin
0.25 dl.blæksprutteblæk
0.5 fedhvidløg
0.5 skalotteløg
0.5 limefrugt
0.5 grøn peber
0.5 rød peber
2 dl.olivenolie
1 dl.creme fraiche
3 spsk.balsamicoeddike
3 spsk.sukker
 salt
 peber
 
Opskrift:
Jomfruhummerhaler og kammuslinger deles i halve og renses. Ruccolasalaten vaskes og vendes i olivenolie med peber og friskpresset lime. Der laves fire forskellige slags olier/dressinger:

Hvidløg, persille samt olivenolie blendes og smages til med salt & peber.

Rød/grøn peberfrugt samt olivenolie blendes og smages til med salt & peber.

Den røde chilli samt olivenolie blendes og smages til med salt & peber.

Blæksprutteblæk og crème fraîche blandes sammen med salt & peber og friskpresset lime.

( De 2 dl olivenolie skal fordeles ligeligt mellem de tre oliedressinger.)

Balsamicoeddike, sukker og 1 spsk. vand, koges ned til en mørk tyktflydende masse, som sprøjtes ud i fire ringe på hver tallerken. I disse ringe placeres de fire forskellige dressinger.

Steg jomfruhummerhaler og kammuslinger i en varm pande i olivenolie og krydr med salt & peber og friske urter f.eks. koriander. Anret jomfruhummerhaler og kammuslinger ovenpå ruccolasalaten. Damp de friske blåmuslinger sammen med finthakket skalotteløg i en del vand og en del hvidvin til de åbner sig. Blåmuslinger (kun de der har åbnet sig, de andre er ikke friske) og løg lægges øverst på anretningen, og der pyntes med friske urter efter eget ønske.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 25851 gange,
og udskrevet 354 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu