Skaldyrsstuvning

Skaldyrsstuvning, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Skaldyr - Diverse skaldyr

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
75 g.pillede rejer
100 g.kogte krebsehaler (evt. Jomfruhummerhaler)
1 ds.muslinger (250 gram)
 
 Stuvning:
25 g.smør
2 spsk.hvedemel
1 dl.tør hvidvin
0.5 dl.muslingelage
1.5 dl.fløde
 salt
 peber
 
Opskrift:
Skær krebsehalerne en gang igennem på langs. Hæld lagen fra muslingerne - og gem den. Befri evt. Muslingerne for strengen og den lille "sorte" kugle.

Stuvning
Smelt smørret i en tykbundet gryde. Rør det sammen med melet. Spæd langsomt og under omrøring med vin, muslingelage og fløde. Rør stuvningen glat og ensartet og lad den koge svagt i 6-7 minutter. Kom skaldyrene i stuvningen. Lad dem varme godt igennem uden at koge. Smag til med salt og peber.

Tips:

Skaldyrsstuvningen kan serveres alene med ristet brød eller butterdejssnitter, eller den kan bruges som fyld i fx. Usødet pandekager.

Krabbekød og/eller hummerkød kan både erstatte og supplere de her anvendte skaldyr. Ligesom smørdampede champignoner er god fyld. Stuvningen kan krydres med 1 knivspids safran, før den koger igennem.


karakterer:
Opskriften er vist 12434 gange,
og udskrevet 332 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu