Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Nytårshummer I

Nytårshummer I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Hummer - Hummer rå

Højtid: Nytår

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :


Nytårshummer I, billede 4 Nytårshummer I, billede 1 Nytårshummer I, billede 2 Nytårshummer I, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 hummer a ca 500 g.
 
 Kogelage:
4 l.vand
1 spsk.paprika
 salt
 peber
 evt.dild
 
 Rød dressing:
1.5 dl.mayonnaise
1 spsk.konc. Tomatpure
1 spsk.cognac
 salt
 hvid peber
3-4 dråbertabasco
 
 Hvid dressing:
1.5 dl.creme fraiche
2 spsk.fløde
0.5 citron saft herfra
 Salt
 Peber
 


Opskrift:

Bring kogelagen i kog, det skal være spildkogende. Kom hummerne i lagen med hovedet først, pas på, den kan slå med halen. Kog hummerne 12-15 minutter hvorefter de tages af varmen og trækker ca. 1 time til de er kolde.

Skær kløerne af, del hummerene i to. Kødet fra halen trækkes ud, og skallen fyldes med lidt fint skåret salat. Tag kødet ud af kløerne og læg det ovenpå.

Serveres med ristet brød og dressing.

Tips:

Rød dressing:
Rør mayonnaisen med tomatpure, cognac, salt og peber, smag til med tabasco.


Hvid dressing:
Creme fraichen røres med fløden og smages til med citronsaft, salt og peber.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (25 stemmer)

Opskriften er vist 70294 gange,
og udskrevet 2167 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

quicknick  -  2016-12-31 16:07:42
Er hummererne optøede skal kogetiden reduceres til 2-3 minutter. Ellers koges al smag ud i vandet.


  -  2010-02-13 12:12:50
Hvordan er hummeren anrettet på billedet? Er kødet fra "kroppen" fjernet?