Kold lakseterrine med safran

Kold lakseterrine med safran, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 15

HovedretterRet : Hovedretter - Terrine

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 dl.fiskefond kogt klar
4.5 husblas, blade
 safran
1 dl.hvidvin
1700 g.laks, ca. 0.5 side
4 røtungefletter
300 g.gulerod
1 fedhvidløg
 salt
 peber
1 bdt.persille
4 porre
 
Opskrift:
Skræl og rens grønsagerne og kog dem møre i vand med lidt salt.

Kog hvidvinen op, tag det fra varmen og opblød husblasen deri. Efter det er smeltet tilsættes fiskefonden, og hvidløget der er skråret i meget tynde skiver kommes i og det afkøles

Laksen skæres fri for skindet, og skære i tynde lange baner. I en terrine lægges der en bane laks, derpå stykker af halve porre og gulerødder. Der dækkes med filetter af rødtunge, of drysses med hakket persille. På filetterne lægges der stykker af halve porre og gulerødder og der sluttes med laks. Den afkølede fiskefond hældes ned i formen så det dækker, og terrinen stilles i køleskab i et døgn.

Ved anretning pyntes der med frissée blade der er vendt i olie og appelsinsaft, og der kan serveres en safrancreme til.





karakterer:
Opskriften er vist 13480 gange,
og udskrevet 214 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu