Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hummerbisque med rødtunge

Hummerbisque med rødtunge, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummer hele

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
6 jomfruhummer
0.125 selleri
0.5 porre
1 løg
0.5 knold ingefær
1 tsk.koriander
3 laurbærblade
1 tsk.paprika
1 tsk.tomatpurée
 salt
 hvid peber
3 spsk.hvidvinseddike
3 dl.hvidvin
10 dl.kalve- eller hønsebouillon
2 dl.fløde
 
 Rødtunge:
1 rødtunge
120 g.smør
 


Opskrift:

Jomfruhummerbisque: Jomfruhummer ordnes: Halen brækkes af, skallen pilles af kødet, som gemmes. I alt 4 klør brækkes af og gemmes til pynt. Resten af skallerne, hoveder og klør gemmes til fond. Hummerskaller sauteres i olie med urter, krydderier og tomatpurèe. Dette koges ned med hvidvinseddike og hvidvin, tilsæt fond og det hele koge i et par timer. Sigt fonden og tilsæt fløden og lad det hele koge lidt jævn. Rødtunge: Bed din fiskehandler om at filetere din rødtunge i fire fileter. Hummerkødet hakkes og røres sammen med blødt smør, hakket løvstikke eller persille. Hummermassen smøres på ydersiden af rødtungefileterne, som rulles til små roulader. Rouladerne krydres med salt og peber. Lægges i et smurt fad med lidt hvidvin og dækkes med staniol. Rouladerne dampes i ovnen ved 200 grader C,i ca. 10-12 minutter.

I varme dybe tallerkener lægges rouladerne, og suppen hældes rundt om. Pynt med lidt løvstikke og en hummerklo (Kloen bør koges i lidt vand før brug). Tips: Suppen kan laves på almindelig hummer og kan serveres med anden fisk, f.eks. skærising.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 13226 gange,
og udskrevet 271 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu