Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bagte jomfruhummer med krydderurtesmør

Bagte jomfruhummer med krydderurtesmør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummer hele

Højtid: Nytår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Bagte jomfruhummer med krydderurtesmør, billede 4 Bagte jomfruhummer med krydderurtesmør, billede 1 Bagte jomfruhummer med krydderurtesmør, billede 2 Bagte jomfruhummer med krydderurtesmør, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.jomfruhummer
 
 Krydderurtesmør:
 persille
 frisk basilikum
 citron usprøjtet
 hvidløg
2 spsk.pinjekerner
100 g.smør
 blandet salat
 salt
 peber
 


Opskrift:

Krydderurtesmør laves først:
Persille, frisk basilikum, skallen af en kvart citron, et halvt fed hvidløg, pinjekerner samt salt og peber blendes. Til slut tilsættes smør.

Hummerens haleparti deles med en kniv, og den sorte streng fjernes. Halerne lægges i et ildfast fad. Smørret fordeles på halestykkerne, og de de bages i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i 15-20 min.

Herefter serveres retten med salat og groft brød.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (139 stemmer)

Opskriften er vist 142044 gange,
og udskrevet 5223 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Morten  -  2015-12-31 11:47:54
Gi den 6-8 minutter ved 225 grader med lidt salt og peber og agurkerelish og så bliver de endnu mere møre og faste og flæk hele hummeren i stedet for bare halen så er væde der smager himmelsk. Fjern indmaden lige bag øjnene og resten kan spisen. Husk at fjerne tarmen i halen.


Akva  -  2012-03-30 23:54:19
Serveres de kolde eller varme?


Lisbeth  -  2010-09-11 11:08:18
Den er fantastisk denne ret!! Det kan ikke gå galt selvom det er første gang man laver den. Til de urutinerede (så som mig selv :) Det grønne snask der kan løbe ud af jomfruhummeren når man flækker den, er jomfruhummer-kaviar. Det skal altså ikke skylles ud! :o)


Anita  -  2009-12-31 13:02:21
Rigtig lækker forret, som helt sikkert vil falde i god jord hos enhver skaldyrsspiser. :-)


lilli  -  2009-01-03 21:12:05
Har aldrig prøvet det før så tog din opskrift og det gav stor ros til mig som værtinde som jeg sender videre til dig


Grethe K  -  2008-03-06 16:18:47
Man kan godt stege hummer ved 180. Opskriften stammer fra Mortens Kro, Aalborg. Kok: Morten Nielsen.


[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
du kan ikke stege hummer ved 180 g det er 220 og ikke i mindre end 12 min. helst 14 min.


Line  -  0000-00-00 00:00:00
smager lækkert!