Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Lakseterrine med broccoli

Lakseterrine med broccoli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Terrine

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 kg.laks
 salt
6 dl.vand
2 dl.tør hvidvin
1 laurbærblad
1 porretop eller 3 forårsløg i skiver
300 g.frisk broccoli i skiver
 vand
10 bladehusblas
 
 Krydret kold sauce:
4 dl.creme fraiche 18%
1 dl.mayonaise
0.5 fedpresset hvidløg
1 knsp.sukker
2 spsk.citronsaft
1 knsp.cayennepeber
 
Opskrift:
Skær skind og ben af laksen. Krydr den let med salt. Bring vandet i kog med vin, laurbærblad og porretop. Lad urtevandet koge i 10 min. under låg. Tag urterne op, læg laksestykket i og bring suppen til kogepunktet. Sluk og lad laksen køle af i suppen.

Kog broccolistokken i 3 min. i letsaltet vand, kom resten af broccolien i og lad det hele koge yderligere i 4 min. Hæld vandet fra og køl broccolien af i en skål med iskoldt vand.

Beklæd en aflang form med film. Pil laksekødet i mindre stykker og læg skiftevis laks og broccoli i formen.

Sæt suppen over at koge i en høj, tykbundet pande for kraftigt blus i 5-6 min.

Udblød husblasen i koldt vand i 4 min. Vrid vandet af og rør husblasen i den varme suppe. Køl suppen lidt af, inden den hældes over fyldet i formen.

Lad terrinen blive kold og stil den i køleskabet natten over.

Kold, krydret sauce:
Rør ingredienserne til saucen sammen. Smag til og lad saucen stå tildækket på et koldt sted i 1 time.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 13744 gange,
og udskrevet 295 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Anne Karen  -  2008-09-29 13:31:43
Der skal 1 blad husblas i pr. dl. Der er for mange i i opskriften (efter min erfaring)