Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fisketerrine med rodfrugter

Fisketerrine med rodfrugter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Terrine

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Blandet fisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fisketerrine med rodfrugter, billede 4 Fisketerrine med rodfrugter, billede 1 Fisketerrine med rodfrugter, billede 2 Fisketerrine med rodfrugter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 gulerod
1 pastinak
1 porre
1 dl.vand
 
300 g.laksefilet uden skind
 
400 g.torskefilet uden skind
1.5 tsk.salt
 friskkværnet peber
4 æggehvider
2 tsk.majsstivelse
4 æggeblommer
2.5 dl.fløde 13%
 
 urtedressing:
2.5 dl.creme fraiche
2 tsk.dijonsennep
 purløg
 dild
1 tsk.salt
1 knsp.peber
 
Opskrift:
Rens, skræl og småskær alle grønsagerne. Damp dem i gryde med vand under låg i 5 min.

Kom torsken i foodprocessor og kør den sej med salt. Tilsæt æggehvider, så majsstivelse, så æggeblommer og til sidst fløde og peber. Rør farsen forsigtigt med afdryppede grøntsager.

Skær laksen i tynde skiver. Smør en aflang form på ca. 1½ liter og læg halvdelen af skiverne i som bund. Kom halvdelen af farsen over. Kom så resten af lakseskiverne på og resten af farsen øverst.

Bages i vandbad i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i 1 time tildækket. Formen sættes i køleskabet og afkøles til næste dag.

Urtedressing:
Rør creme fraichen med sennep. hak urterne fint. vend urter, salt og peber i. smag til med ekstra urter og salt.

Serveres på salat med urtedressing og flutes.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (8 stemmer)

Opskriften er vist 55256 gange,
og udskrevet 1392 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Bjørn  -  2013-06-22 20:30:31
Lavede til 24 personer, og så var bagetiden i underkanten. Bagte den i 1 time og 15 min. plus et kvarter uden folie til sidst ved 200 grader. Brugte forøvrigt selleri i stedet for pastinak. De blev perfekte.