Salat af blå druer og valnødder

Salat af blå druer og valnødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SalaterRet : Salater - Nøddesalater

Hovedingrediens : Salat - Diverse salater / Salathoved

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 Salat:
0.33 hoved icebergsalat
0.66 hoved radicchio
150-200 g.blå druer
50 g.valnødder
0.5 bakkesukkerærteskud
0.5 agurk
1 lille bundt hakket persille.
 
 Dressing:
0.5 citronsaft
5 spsk.olivenolie
1 tsk.dijonsennep
2-3 spsk.sukker
0.5 tsk.salt
0.5 tsk.friskkværnet sort peber
 
Opskrift:
Dressing: Pres saften af en halv citron og kom den i et krus, kom olien, sennep og salt i og rør rundt til dressingen bliver tykkere (gør den ikke det, tilsættes mere olie). Smag til med sukker, salt og peber. Kom så meget sukker i, at dressingen ikke er sur. Salat: Snit iceberg og radicchio i strimler, halvér vindruerne og pil kernerne ud, knus valnødderne groft i hånden, skær agurken igennem på langs og skrab kernerne ud med en teske - skær så agurken i skiver, skær sukkerærteskuddene over i passende lænde. Hak evt. persille. Kom det hele i en skål og bland det godt sammen med dressingen. Serveres som tilbehør til f.eks. Laksesteaks med hvidvins-basilikum sauce.





karakterer:
Opskriften er vist 11639 gange,
og udskrevet 367 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-05-08 12:48:29
Denne salat er bare helt vidunderlig - frisk og lækker. Bare guf. Valnødderne kan skiftes ud med f.eks. ristede pinjekerner. Og lækkert.