Pocheret æg
Hovedingrediens : Æg - Hønseæg Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vandet sættes over for at koge.
Når det koger, tilsættes 1 dl eddike og lidt salt. Skru ned for varmen, så der kun er bobler tilbage. Slå ægget ud i en skål, og hæld det forsigtigt ned i vandet. Saml hviden om blommen med to skeer. Det skal pochere i ca. 4-5 minutter. Tag ægget op og kom det i en skål med vand dette fjerner evt. eddikesmag. |
|
Opskriften er vist 19202 gange,
og udskrevet 321 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Søren - 2012-07-18 19:02:24 Bring vandet op på 80 grader og hold den temp. (brug et stegetermometer). Ingen eddike eller salt ! Hæld ægget forsigtigt i vandet (brug ikke skeer). Efter 4 min. taget ægget op med en hulske. Et friskt helt æg flyder i koldt vand, og ægget *skal* være friskt. brita lund - 2011-02-23 10:28:50 Det er vigtigt at det er meget friske æg. Når man slår æg ud, kan man umiddelbart se, hvor friske de er. Jo mere hviden løber ud, jo ældre er ægget uden at det behøver at være dårligt. Et æg, som lige er lagt, kan næsten holde formen, når det slås ud. Det er også vigtigt at æggene er tempererede og ikke kommer lige fra køleskabet. Det er også en god idé at bruge en meget dyb ske, fe.x. en sovseske eller anden form for "opøser".Den skal også være lun, ikke varm eller kold. Det kræver dog stadig lidt øvelse, men det er værd at vente på. Nam, nam. Nicolaj - 2010-07-23 17:26:08 Syntes ikke rigtigt jeg kan få det til at du. Hver gang jeg putter ægget i vandet, svømmer hviden ud i alt vandet, og jeg kan derefter smide det ud... :S Conny - 2010-03-05 23:33:42 den er super god, dog vil jeg helst bruge et par ske-fulde eddike, så de ikke smager af eddige, og form dem med to skeer - så de kommer til at hænge sammen som et blød æg, kan bruges ovenpå en rejemad, rochefort-mad m.v. (2 æg, 3 spsk eddike, salt i kogevandet. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne