Rissoller med rejer

Rissoller med rejer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.hvedemel
150 g.smør
2 spsk.vand
 
 Pensling:
 æg
 
 Fyld:
200 g.pillede rejer
15 g.smør
15 g.hvedemel
2.5 dl.tør hvidvin
0.5 tsk.fintrevet ingefær
1 knsp.cayennepeber
 
Opskrift:
Mørdej :
Hak mel og smør sammen i en skål og smuldr det grynet med fingrene. Saml dejen med vand og lad den hvile køligt ca. 1 time.

Fyld:
Smelt smørret og rør melet i. Tilsæt hvidvinen lidt ad gangen under omrøring. Krydr med ingefær og cayennepeber og lad stuvningen koge svagt ca. 5 minutter – den skal være tyk.

Hak rejerne groft og kom den i stuvningen. Lad den køle af. Sæt ovnen på 225 grader.

Rissoller :
Rul dejen tyndt ud (ca. 2 mm.) på et meldrysset bord, og udstik runde kager med ca. 8 – 9 cm. i diameter. Læg en lille skefuld fyld midt på hver dejplade. Pensl kanterne med sammenpisket æg og luk dejen om fyldet, så der dannes en halvmåne. Tryk kanterne godt sammen med en gaffel, så fyldet ikke løber ud under bagningen.

Læg rissollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg. Bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter, til de er lysebrune og gennembagte. Server dem varme eller lune.

Server rissollerne med årstidens salat til.

Tips:

Andre former for skaldyr kan indgå i fyldet, fx hummerhaler, krebs eller kammuslinger. I stedet for mørdej kan anvendes en frossen butterdej.





karakterer:
Opskriften er vist 10653 gange,
og udskrevet 148 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu