Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gratineret julesalat

Gratineret julesalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Salat - SalaterRet : Salat - Salater - Salater

Hovedingrediens : Salat - JuleSalat

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
4 hoveder julesalat
5 dl.sødmælk
60 g.smør
40 g.hvedemel
100 g.reven svendbo
 Muskatnød
8 skiverkogt skinke ikke for store
 Salt
 peber
 Smør
 evt. rasp eller reven grana/parmesan til at komme på toppen
 


Opskrift:

Blanchér julesalaten i vand med lidt salt. Del den i to. Skær stokken ud. Vikl en skive skinke om hver halve hoved julesalat og placer så hovederne i et smurt ildfast fad. Smelt smørret i en gryde. Drys melet i og bag den igennem et par minutter. Tilsæt mælken lidt efter lidt og kog så denne opbagte sauce godt igennem til den er jævn og har konsistens som yoghurt. Smag til med salt, peber og muskatnød. Tag saucen af varmen, rør osten i og fordel så saucen over salathovederne. Kom evt. Parmesan/grana eller rasp på toppen. Gratiner ca. 20 minutter ved 220°. Giv evt. lidt grill.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 14233 gange,
og udskrevet 199 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Marianne I Nice  -  2014-07-09 19:07:18
Vi laver den også tit her i Frankrig - dejlig selvstændig ret når man ikke har lyst til det helt store. Koger gerne salaten aftenen før, så de rigtigt kan dryppe af så er gratinen ikke for flydende.


klododad  -  2010-11-29 16:31:19
En rigtig dejlig og nem gratin. Min kone lavede den ofte efter en lidt anderledes opskrift. Den hed noget i retning af Arlette's julesalat gratin, og stammer fra en krimi af Nicolas Freeling. Bogen hed Love in Amsterdam med detektiven Van der Valk's kone Arlette, som gav navn til retten.


kokken  -  2008-03-30 18:02:23
Dette er vist en belgisk (vallonsk) klassiker