Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bagermester Froms varme hveder

Bagermester Froms varme hveder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Hveder - Hvedeknopper

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Højtid: St. Bededag

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkTilberedningstid : 120 minutter

Indsendt :


Bagermester Froms varme hveder, billede 4 Bagermester Froms varme hveder, billede 1 Bagermester Froms varme hveder, billede 2 Bagermester Froms varme hveder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær
5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 tsk. Kardemomme, stødt
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
800 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   


Opskrift:

Gæren smuldres og udrøres med vandet, der er lunet til 35 grader. Salt og sukker tilsættes.

Ægget piskes let og blandes i dejen sammen med melet.

Dejen æltes omhyggeligt, det er vigtigt, at der ikke tilsættes mere mel end absolut nødvendigt, hvis hvedeknopperne skal blive luftige.

Når dejen er blank og smidig, dækkes den med et klæde og stilles til hævning et lunt sted i 45 minutter. Derefter slås dejen ned og formes til 12 lige store boller. Disse lægges i en bradepande, der måler ca. 23x33 cm.

Det er vigtigt, at hvedeknopperne ligger tæt, hvis de skal opnå den karakteristiske form. Bradepanden må helst have høje sider.

For at hvedeknopperne skal blive særlig luftige foregår efterhævningen over damp. En stor gryde sættes over varmen, og når vandet begynder at dampe, sættes bradepanden med hvedeknopperne på gryden. Vandet skal ikke koge, for så danner hvedeknopperne skorpe i bunden, men blot holdes varmt; hvedeknopperne efterhæver således i 15 minutter, pensles med vand og sættes derefter i en 200 grader C. alm. ovn i ca. 25 minutter.

Hvedeknopperne skal kun brunes ganske let, og de må ikke danne kraftig skorpe.

Hvedeknopperne flækkes og lægges på en bradepande og ristes ca. 10 minutter i en ovn ved 250 grader C. alm. ovn, så bliver de til hveder. Hvederne kan flækkes endnu en gang, inden de smøres.

Tips:







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (125 stemmer)

Opskriften er vist 184436 gange,
og udskrevet 7852 gange.


Energi:
KJ total 13077 (3113 kcal)
KJ pr. stk. 1089 (259 kcal)
Vægt ialt 1510 gram
Vægt pr. stk. 125 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 866 KJ (206 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 1.8 gram
Kulhydrat 41.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Maj-Britt  -  2019-05-15 15:18:14
Jeg har bagt dem mange gange også når det ikke er st. bededag, for de smager virkeligt godt.


Susan  -  2017-05-07 10:31:18
Det her, er ganske enkelt, de bedste hveder jeg har smagt 👏🏻👏🏻👏🏻


FruP1956  -  2016-04-19 13:15:05
Har lige bagt til 100 lærer. Mums. Helt fantastiske


Casper Prehn  -  2016-03-15 18:44:26
Jeg laver ikke boller efter jeg fandt den opskrift. De smager fantastisk og kan også bruges som burgerboller, hvis man holder igen på sukker og dropper kardemommen :-)


Peder  -  2015-04-30 20:03:30
Skal der ikke kardemomme i? eller er det bare for en dejlig duft i køkkenet :P


bamsemor knus og kram  -  2015-04-25 07:38:39
Disser her hvedder her skal mindst ha 10 sterner for de smager rigtige godt mm


Anni  -  2014-05-16 12:59:25
Min svigerdatter havde bagt nogle hveder til mig, de smager super godt.


Lissi Bech  -  2013-04-24 22:53:09
Har lige bagt disse skønne hveder. Og bare duften gjorde, at vi lige skulle prøvesmage en. Kan varmt anbefales, de smager bare skønt, så tusinde tak for denne skønne opskrift som er en klart 10´er i karakter. Og selvfølgelig er opskriften gemt :-)


Line  -  2008-04-18 11:10:29
Jeg syntes bare de er kanon!. Jeg er blevet helt vild med hveder!. Jeg bagte dem i går aftes til mine forældre og jeg. De smager bare så godt.


  -  2008-04-17 20:28:32
god opskrift efterhævede dem over en pande med vand


[email protected]  -  2007-05-02 09:51:42
Skal der ikke marg i ??Så er den vel også fedtfattig