Smørkage (Bradepandekage)

Smørkage (Bradepandekage), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Smørkage (Bradepandekage), billede 4 Smørkage (Bradepandekage), billede 1 Smørkage (Bradepandekage), billede 2 Smørkage (Bradepandekage), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 g.hvedemel
100 g.margarine
1 pk.gær
1 æg
1 spsk.sukker
0.5 tsk.salt
1 dl.mælk
0.5 tsk.kardemomme
 
 Remonce af:
100 g.margarine
100 g.brun farin
 
 Kagecreme:
1 brevkagecreme
5 dl.mælk
 
 Fyld:
 rosiner
 
Opskrift:
Smelt margarinen og udrør gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt. Stilles til hævning til dobbelt størrelse.

Tag halvdelen af dejen og beklæd bunden af en bradepande med den. Smør kagecreme på og hæld rosiner over.

Tag den anden halvdel af dejen og udrul til en aflang firkant. Smør remoncen på og rul den sammen til en roulade. Skær rouladen ud i 1 cm. tykke skiver.

Tryk skiverne flade og læg dem ved siden af hinanden på kagecremen. Efterhæver i 30 minutter.

Pensles med æg og bages i ovnen på midterste rille ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter.

Afkøl kagen og smør den evt. med hvid glasur.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på smørkage

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (8 stemmer)

Opskriften er vist 35283 gange,
og udskrevet 942 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Benthe  -  2012-07-29 20:05:43
Mandelsplitter og perlesukker kommes på inden bagningen, kan bruges i stedet for glasur.

Kenneth l  -  0000-00-00 00:00:00
Drop kardemomme og rosinerne, kagen tager ikke skade. men smag og behag!