Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Nugatlagkage

Nugatlagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Nougat

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Nugatlagkage, billede 4 Nugatlagkage, billede 1 Nugatlagkage, billede 2 Nugatlagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Lagkagebunde:
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
160 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

70 gram Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
150 gram Nougat blød
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
   
  Glasur:
250 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Kaffe. instant. pulver 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 20 gram
Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Bundene:
Pisk æggeblommerne med varmt vand, vanillesukker, 2/3 af sukkeret. Bland de tørre ingredienser i de piskede blommer. Pisk æggehviderne stive, drys resten af sukkeret i, og pisk igen til den er helt stiv. Bland forsigtigt over i blommerne.

Hele molevitten bages i en form drysset med rasp. Bages ved 190 grader C. alm. ovn i ca 50 minutter. Når afkølet deles kagen op i 4 lagkagebunde.


Fyld:
Nougaten og piskefløde varmes op i en gryde til nougaten er smeltet og jævnt fordelt i piskefløden, den skal ikke koge, afkøles i køleskab, gerne til næste dag. Piskefløde/nougat piskes stiv og v endes sammen med valnødder.


Lagkagen:
Bundene lægges samen med fyldet, og det pyntes med moccaglasur og halve valnødder, og flødeskum på kanterne, kan udelades.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)

Opskriften er vist 53147 gange,
og udskrevet 947 gange.


Energi:
KJ total 31844 (7582 kcal)
KJ pr. Pers. 2653 (631 kcal)
Vægt ialt 2109 gram
Vægt pr. Pers. 175 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1509 KJ (359 kcal)
Protein 4.0 gram
Fedt 25.0 gram
Kulhydrat 30.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu