Gulerodskage med nødder og chokolade

Gulerodskage med nødder og chokolade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
250 g.fintrevne gulerødder
250 g.blandede groft malede nøddekerner
250 g.sukker
0.5 tsk.stødte koriander
100 g.revne kogte kartofler (kogt dagen før)
2 spsk.rasp
4 stiftpiskede æggehvide
 
 Pynt:
150 g.abrikosmarmelade
150 g.mørk chokolade
 
Opskrift:
Pres de fintrevne gulerødder fri for væde og bland dem med de hakkede nødder og rasp. Tilsæt sukker, koriander og de revne kogte kartofler. Rør 1/3 af æggehvide i dejen, vend resten i med let hånd. Hæld dejen i en bageform med bagepapir i bunden. Bages ved 180 grader i 1/2 time. Giv marmeladen et opkog og smør den oven på den afkølede kage. Når marmeladen er stivnet pyntes der med smeltet chokolade.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 18893 gange,
og udskrevet 224 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Sus  -  2019-05-31 13:10:38
Godt alternativ til en mazarinkage, og så er den kalorielet på grund af gulerødder og kartofler. Når jeg spare på kalorierne kommer jeg 200 g kartofler i. Det kan den sagtens tåle. jeg bager i øvrigt altid med mandelmel. Den er også god med hindbær eller brombærsyltetøj. 70% mørk chokolade kan anbefales, lys chokolade vil gøre den mere børnevenlig, men kan sagtens spises uden chokolade.

hanne  -  2010-01-30 21:29:55
det kan ikke være en kage uden hvedemel, da rasp som oftest er lavet af hvedebrød, hvad med et alternativ, feks. rugbrødsrasp?