Gulerodskage med abrikos og valnødder

Gulerodskage med abrikos og valnødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
175 g.smør
1 dl.honning
3 spsk.olie
3 æg
4 store gulerødder
1 citron
1 dl.ristede valnødder
1 dl.rosiner
1.5 dl.abrikosmarmelade
2 dl.hvedemel
1 tsk.bagepulver
 
 Til formen:
 smør
 sesamfrø
 
Opskrift:
Pisk fedtstof, honning, olie og æg luftigt. Riv gulerødder mellemfint og rør dem i. Pres citronen og tilsæt saften. Hak valnødder og rosiner og rør dem i blandingen sammen med abrikosmarmelade. Sigthvedemel og bagepulver i blandingen og bland det hele godt. Smør en rund form og drys den med sesamfrø. Hæld gulerodsdejen i formen og bag den ved 180 grader på midterste rille i ca 45 min, eller til den har fået en fin farve. Lad kagen køle en anelse og vend den derefter ud på et fad.

Tips:

I stedet for abrikosmarmelade kan du blande marmelade eller syltetøj med en anden smag i. Du kan skifte noget af guleroden ud med revet æble, for en sødere smag.





karakterer:
Opskriften er vist 9229 gange,
og udskrevet 233 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu